De transformatie naar een datagedreven organisatie

Hoe kan je Big Data structureel omzetten in betrouwbare inzichten om waarde en onderscheidend vermogen creëren? Die vragen staan centraal tijdens de zesde editie van Big Data Expo op 14 & 15 september aanstaande in de Jaarbeurs Utrecht.

Met ruim 120 lezingen en 100 exposanten is dit het grootste evenement ooit gewijd aan big data. Nergens anders vind je zoveel big data expertise onder één dak.

Een belangrijk thema tijdens de beurs is hoe je de transformatie kan realiseren naar een data gedreven organisatie. Aan de hand van twee van de keynote sprekers blikken we vooruit op wat je kan verwachten tijdens Big Data Exo.

Jumbo: Met data het meest klantgerichte bedrijf worden. Hoe doe je dat?

In een hyper-competitieve markt, is Jumbo een bedrijf dat volledig is georganiseerd rondom de klant: ieder aspect in en rondom onze winkels speelt een belangrijke rol in de klantbeleving. Van vloerindeling tot assortiments-keuzes, van tijdige en volledige levering tot aan de openingstijden. Daarbij verwacht de klant ook een steeds verder gepersonaliseerde benadering. Qua propositie en communicatie, zowel online als offline.

Het vermogen om al deze beslissingen te kunnen optimaliseren voor de klant, heeft niet alleen impact op de organisatie, maar ook vergaande gevolgen voor hoe data verzameld, verwerkt en gebruikt wordt.

Tim Hehenkamp, Directeur Tech & Data en Wendell Kuling, Manager Data Science & Analytics lichten toe hoe die data-transformatie gestart is binnen Jumbo, delen voorbeelden van verrassende inzichten die uit data naar voren komen en spreken over initiatieven die wel en niet goed werkten binnen Jumbo. Naast het delen van de belangrijkste lessen, gaan ze in op waar Jumbo momenteel staat in het gebruik van data en de visie op de toekomst van het gebruik van data binnen Jumbo.

Enexis: Data (science) als game changer in de energietransitie

In de energietransitie die momenteel gaande is, is er een “perfect storm” gaande en het wordt in de huidige wereld eerder turbulenter dan rustiger. Denk daarbij aan stijgende energieprijzen, toenemende behoefte om versneld onafhankelijk te worden van (buitenlands) gas, verduurzaming van vervoer, groei duurzame energie, lokale energieopwek en schaarste aan publieke ruimte.

Daarbij komen nog trends die meer algemeen op onze maatschappij van toepassing zijn, zoals krapte op de arbeidsmarkt, veranderende rol en houding van klanten en natuurlijk de digitale transformatie. Verdergaande data gedreven werken en digitalisering bieden kansen voor een netbeheerder, zoals Enexis, om de kernuitdagingen voortkomend uit deze trends het hoofd te bieden.

Tijdens de keynote zal Annemieke Bulters, Chief Data & Digital Officer van de Enexis Groep, dieper ingaan op de manier waarop data gedreven werken en digitalisering vorm krijgt binnen Enexis Groep. Welke toepassingen zijn er, maar ook: waar zitten eventuele valkuilen of zelfs bedreigingen? Welke kansen en uitdagingen zijn er voor een (semi-)publiek bedrijf dat, midden in de samenleving, de steeds sneller gaande energietransitie realiseert, in een wereld die sowieso al dynamisch is? En dat terwijl de spreekwoordelijke winkel open blijft.

Gratis aanmelden

Ontmoet de aanjagers, innovators en leiders op het gebied van Big Data en kom netwerken met duizenden andere data professionals. Bekijk het programma en meld je direct gratis aan als bezoeker. Zowel de beursvloer als het uitgebreide programma is na aanmelding gratis te bezoeken. Je kan je aanmelden via www.bigdata-expo.nl.

 

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X