DICOTA neemt duurzaamheid serieus

Computertassen van PET-flessen

Duurzaamheid is serious business. DICOTA voegt de daad bij het woord. Deze duurzame onderneming gebruikt plastic afval, voornamelijk PET-flessen, als grondstof voor de fabricatie van computertassen in alle soorten en maten.

Wist je dat slechts ongeveer 15 procent van al het plastic afval wordt ingezameld voor recycling? Dat moet toch beter kunnen, zeker als het aan DICOTA ligt. Deze tassenproducent neemt in het streven naar duurzaamheid actief verantwoordelijkheid. Daarom introduceert het nu zijn bestsellercollectie Eco BASE. Alle tassen in deze collectie zijn nu milieuvriendelijk geproduceerd.

Eco BASE

Iedere computertas uit de Eco BASE-collectie is gemaakt van PET-flessen. Het plastic dat anders milieubelastend zou zijn, krijgt op deze manier een nieuwe, zinvolle toepassing. De collectie – reeds ruimschoots bekend om kwaliteit, functionaliteit, robuuste bescherming en aantrekkelijke prijsstelling – biedt veel meer dan alleen een basis. Deze bestsellercollectie voldoet perfect aan de verschillende eisen van zowel aanbestedingen als projecten. Het herontwerp, op basis van gerecyclede PET-materialen, effent de weg naar een milieuvriendelijk assortiment draagtassen met een verscheidenheid aan verschillende stijlen en maten om uit te kiezen.

Compromisloze kwaliteit

Alle ervaring die is opgedaan sinds de oprichting van het merk in Duitsland in 1992, is verwerkt in het concept en het herontwerp van deze collectie. Elk detail van iedere tas is geoptimaliseerd voor een comfortabele en efficiënte draagoplossing die een perfecte bescherming garandeert voor elektronische apparaten. DICOTA staat voor de hoogste duurzaamheid van haar producten door gebruik te maken van eersteklas componenten en zorgvuldig vakmanschap. Daarom bieden ze met trots een levenslange garantie op alle tassen en hoezen van het portfolio, inmiddels doen ze dit al 30 jaar.

Duurzame betrokkenheid

De oorspronkelijk Duitse producent van uitmuntende draagoplossingen voegt de daad bij het woord wat betreft het streven naar duurzaamheid. CEO Ruedi Nauer vertelt wat DICOTA vandaag de dag doet om het milieu te beschermen. “Door te recyclen beschermen we onze natuurlijke bronnen en verminderen we de hoeveelheid plastic die zich ophoopt op stortplaatsen, zeeën en oceanen. Het biologisch afbreken van plastic kan maar liefst 450 jaar duren. In die tijd kan het aanzienlijke schade aanrichten aan diverse ecologische ketens. We willen ons steentje bijdragen om de wereld van morgen beter te maken. Tot nu toe hebben we van 7,8 miljoen gerecycled PET-flessen 900.000 tassen gemaakt.”

Milieuvriendelijke doelstelling

In plaats van dat PET-flessen in het milieu terechtkomen of worden verbrand, verzamelt DICOTA ze en vermaalt ze tot vlokken. “Deze vlokken worden vervolgens verhit en tot korrels geperst”, vertelt Nauer. “Deze worden daarna verwerkt tot een vezel die tot garen kan worden gesponnen. Met deze technologie kunnen tot negentien PET-flessen worden hergebruikt voor een nieuwe en waardevolle DICOTA-computertas. Het plan is om tegen 2022 meer dan 80 procent van ons assortiment van gerecycled PET te produceren. Enkele van onze collecties – BASE, SCALE & SELECT – worden al volledig op een milieuvriendelijke manier vervaardigd.”

Meer initiatieven

Naast het nemen van haar ecologische verantwoordelijkheid is DICOTA zich ook bewust van haar sociale taken. Nauer: “Als lid van amfori BSCI streven we naar verbeterde arbeidsomstandigheden in onze wereldwijde toeleveringsketens. Daarnaast hebben we ons magazijn binnen Duitsland verhuisd waardoor we meer dan 100 vrachtwagenritten per jaar uitsparen, oftewel ruim 2.300 kilometer per jaar. We vermijden het verzenden van onze goederen per luchtvracht en vervoeren ze in plaats daarvan over zee. Daarnaast zijn alle productlabels gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en bedrukt met soja-inkt. Andere initiatieven worden momenteel geëvalueerd en zullen in de nabije toekomst worden geïmplementeerd.”

Personalisatie voor de klant

Wie een DICOTA-computertas koopt, draagt actief bij aan een beter milieu. Dit kun je uitdragen door het bedrijfslogo op de tas te laten drukken, wat zonder twijfel het eigen bedrijfsimago zal versterken. DICOTA biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden, zoals zeefdruk, borduurwerk, doming of de hoogwaardige, handgemaakte tampondruk die rechtstreeks op de stijlvolle metalen logohouders wordt aangebracht. Het enige dat de klant hoeft te doen is de tas te kiezen en het logo door te sturen.

Levenslange garantie

DICOTA biedt levenslange garantie op alle tassen. De bewuste keuze voor duurzaamheid is namelijk tevens een keuze voor kwaliteit. Het is in ieders belang dat het product een extreem lange levensduur heeft. Ook dat draagt bij aan het behoud van onze natuurlijke grondstoffen.

Meer informatie

Dicota Benelux – www.dicota.com

john.berendsen@dicota.com – 06-5196 7191

Lees ook:
  • Whitepaper: DICOTA maakt duurzame notebooktassen van PET-flessen

Gerelateerde berichten...

X