Hoe je jong en oud verbindt met een toffe werkplek

eetstoornis

Werken mag best een beetje leuk zijn toch? Maar als je kritisch kijkt naar een hoop zakelijke computers is er weinig leuks aan. Icoontjes met applicaties die klaarstaan om aangeklikt te worden om naar de boekhouding, je salessysteem en andere dagelijkse werkzaamheden te gaan, die zijn er!

Maar zou het niet leuk zijn om meteen al wat meer te zien over wat er allemaal gebeurt binnen het bedrijf. Mensen wat meer mee te nemen in waar we voor staan en wat we allemaal bereiken samen? En als we dan toch de werkplek een beetje pimpen, zou je niet veel efficiënter en plezieriger kunnen werken als er op de werkplek is nagedacht over samenwerken en socializen. Als er concrete gebruikerservaringen zijn gebruikt om mensen leuker, hipper en sneller bij hun informatie, taken en applicaties te krijgen.

Leuker en veiliger

2023 wordt het jaar van de leukere werkplek. Niet omdat we het per se leuker moeten maken, maar omdat je er als bedrijf bij gebaat bent om medewerkers te betrekken bij je merk, je missie en manieren om creatiever samen te werken. We werken steeds meer op verschillende tijden en plaatsen en dat zorgt ervoor dat security, productiviteit en teamprestaties vragen om nieuwe manieren van werken. Informatiever, overzichtelijker en meer gefocust op gepersonaliseerde informatie.

En dat terwijl veiligheid op de werkplek steeds belangrijker wordt. Zonder mensen hiermee ‘lastig te vallen’. Dat vraagt om nieuwe gereedschappen omdat we niet altijd op kantoor werken. Maar ook omdat kwaadwillenden steeds creatiever worden in het aftroggelen van gegevens of het binnendringen in netwerken.

Werken vanaf mobiele apparaten

En uiteraard voldoet een leukere werkplek aan de vereisten dat je meer op mobiele apparaten kunt doen. We pakken allang niet meer voor alle werkzaamheden een computer, maar doen steeds meer ‘tussen de bedrijven door’ vanaf een smartphone en tablet. Dat vraagt om een werkplekoplossing die responsive is en voorzieningen heeft om eenvoudig en veilig vanaf een mobiel apparaat te worden benaderd.

Personalisatie is een voorwaarde

En last but not least willen we natuurlijk een werkplek die relevant is. Een marketeer heeft een andere informatiebehoefte dan de boekhouder en iemand op het kantoor in Londen wil andere zaken zien en lezen (en in een andere taal) dan iemand in Amsterdam.

Hoe goed informeert jouw werkplek de verschillende gebruikersgroepen binnen jouw organisatie? Personalisatie is steeds meer een voorwaarde dan een eis om mensen te betrekken en te faciliteren.

Meer over modern werken

Wil je veel meer weten over de moderne werkplek? Er is een nieuw digitaal platform waar heel veel informatie te vinden is over digitaal werken. En als je een keer een demo wilt zien van een kant-en-klare werkplek die aan alle bovenstaande punten voldoet, dan moet je zeker eens kijken naar Onedesk Mobile van Lemontree.

Goede doelen

Ze hebben zelfs een versie van Onedesk mobile voor goede doelen waarbij vrijwilligers en medewerkers nog meer betrokken worden bij de organisatie en op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen, voortgang en doelen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X