VGZ lanceert service store met gezondheidsdiensten

vgz

Coöperatie VGZ biedt haar leden via haar zorgapps sinds kort een uitgebreid platform met gezondheid- en zorgservices. Net als bijvoorbeeld Bol.com, brengt de zorgverzekeraar in haar service store websites en apps van aanbieders van digitale zorg- en gezondheidsdiensten overzichtelijk bij elkaar voor haar leden. VGZ is de eerste zorgverzekeraar in Nederland die dit concept introduceert.

Om de zorg in Nederland toekomstbestendig te houden, is het volgens VGZ noodzakelijk de druk op de zorg te verlagen. Digitale services via de service store in de zorgapp van haar merken maken hier een belangrijk onderdeel van uit. Deze innovatie maakt de app nog completer.

Leden verwachten meer digitale services

Onze leden hebben in toenemende mate behoefte aan digitale services, vertelt Erwin Koekoek, innovatie catalyst bij Coöperatie VGZ. ‘Zij verwachten – net als bijvoorbeeld bij banken en retail – veel zaken via een app te kunnen regelen.

De app is het startpunt voor alle servicetaken van de leden van VGZ. Hier kunnen ze al hun verzekeringszaken vinden, zoals hun polis, zorgpas, declaraties, vergoedingen en verbruikt eigen risico. Ze kunnen hier ook eenvoudig zelf declaraties indienen of een vraag stellen.

Service store

Sinds kort zijn veel diensten op het gebied van gezondheid aan de service store toegevoegd, zoals de VGZ Mindfulness Coach, de VGZ Soepel en Sterk Coach, de Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn, Nationale Apotheek, MedApp, Thuisarts en mentale gezondheidsdiensten, zoals workshops van Stichting Mirro. Leden van VGZ biedt dit vele extra voordelen, zoals oefeningen en speciale content.

Vertrouwen van partners

Steeds meer partners werken met VGZ samen aan een gezonder Nederland en bieden ook hun diensten aan in de service store. Voor een partner is het eenvoudig om aan te sluiten. Sandbox-omgevingen kunnen binnen enkele dagen aan elkaar gekoppeld worden, zodat partners kunnen ervaren hoe eenvoudig en snel ze het service store concept kunnen implementeren.

Gerelateerde berichten...

X