Websuper Picnic haalt 600 miljoen euro op bij Bill Gates

boodschappen Picnic

Websuper Picnic haalde in een financieringsronde zeshonderd miljoen euro groeigeld op. Het meeste geld komt van de Bill & Melinda Gates Foundation Trust.

Ook bestaande investeerders staken extra geld in het bedrijf via deze nieuwe financieringsronde. Voor de online super betekent dit dat ze een versnelde uitrol in heel Europa kunnen realiseren. Ze beginnen daarmee in eerste instantie met uitbreiding in Duitsland en een verdere start in Frankrijk.

Investeringen

Het bedrijf zegt dat daarvoor investeringen nodig zijn in zowel gerobotiseerde distributiecentra, meer en nieuwe elektrische voertuigen investeringen in het aantrekken van teams van developers. Picnic wil wat dat laatste betreft ontwikkelaars van wereldklasse gaan aantrekken. De rest van het geld gaat naar andere tech-innovaties.

Picnic is september 2015 actief. Het bedrijf begon toen in Amersfoort met vier elektrische bezorgautootjes. Inmiddels rijden er meer dan 1000 van die elektrische bestelwagentjes rond in zo’n 120 Nederlandse plaatsen. Met honderdduizenden klanten en een maandelijkse uitbreiding naar nieuwe steden, werd Picnic in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland.

In 2018 begon het bedrijf Duitsland. Intussen rijden de elektrische wagens van het bedrijf al rond in zeker vijftig steden in het land. Afgelopen voorjaar begon de uitrol in Frankrijk met een test in Valenciennes.

Het bedrijf heeft geen fysieke winkels.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X