Windows 365 in de cloud beschikbaar

windows logo updates en optionele updates

Sinds gisteren is Windows 365 beschikbaar. Deze cloudversie van het besturingssysteem gaat per gebruiker tussen de 18 en 148 euro kosten, met een maximum van 300 gebruikers.

Dat maakt Microsoft bekend in een bericht op de site. Volgens het bedrijf is dit de eerste cloud-pc ter wereld.

Via de nieuwe zakelijke clouddienst kun je een abonnementsversie van Windows 10 en 11 draaien in de cloud. Dat gebeurt vanaf de servers van Microsoft zelf. De bedragen die je daarvoor betaalt hangen af van het abonnement dat je kiest. Alleen met de Expertversie kun je meer dan driehonderd gebruikers aansluiten.

Volgens het bedrijf is het een volledige pc maar dan in de cloud. Je eigen instellingen als apps en documenten zijn te streamen vanaf elk apparaat. Het zou vooral handig zijn voor werken op afstand. Verder is Windows 365 bruikbaar op bijvoorbeeld telefoons en tablets. Het systeem zorgt dat het makkelijker is om bedrijfssoftware te laten draaien op persoonlijke apparaten van werknemers.

Abonnementen

De goedkoopste versie is 18,20 euro per maand per gebruiker. Daarmee krijgt je 2 GB werkgeheugen met 64 GB opslagruimte. Hoe uitgebreider de instellingen, hoe hoger de abonnementsprijs. De top is 147,50 euro per maand. Daarvoor krijgt een gebruiker 32 GB RAM en 512 GB opslagruimte.

Windows 365 is niet gebonden aan bepaalde Windows-programma’s. Volgens Microsoft blijft de staat van de cloud-pc hetzelfde, op welk apparaat je ook werkt.

Al het netwerkverkeer gaat via het virtuele Azure-netwerk dat een bedrijf in gebruik heeft om de on-premises netwerkverbinding in te stellen.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X