Zorgaanbieders verplichten vaker inlog met DigiD

DigiD logo DigiD-app

Zorgaanbieders verplichten steeds vaker een inlog met DigiD via de app. Ze gaan dus niet meer akkoord met inloggen via gebruikersnaam en wachtwoord.  Binnenkort start een campagne van de overheid die dit onder de aandacht brengt.

Aan het inloggen met DigiD zit een een eenmalige ID-check vast om te zorgen dat persoonlijke gegevens beter zijn beschermd. Intussen maken ruim 4,5 miljoen Nederlanders gebruik van de app en gebruiken dus ook deze inlogmethode. De bedoeling is dat uiteindelijk iedereen dat gaat doen.

Grote campagne

De grootschalige campagne van VWS moet zorgen dat mensen op tijd weten dat inloggen met de app bij zorgaanbieders uiteindelijk de enige manier gaat worden om in te loggen bij een zorgaanbieder. De campagne ‘Veilig bij mijn zorggegevens, een fijn IDee!’ is de komende drie maanden te zien in wachtruimten en op zorggerelateerde overheidswebsites.

De campagne moet de zorgsector ondersteunen bij de implementatie van deze veiligere manier van inloggen. Voor instellingen en patiënten is het van groot belang om op een veilige manier inzage te geven in bijvoorbeeld labuitslagen. Organisaties willen graat veiligheid bieden, zeker als het gaat om zeer gevoelige en persoonlijke gegevens,. Organisaties willen nog meer zekerheid over wie er inlogt en toegang krijgt tot die gegevens. Daarom wordt de DigiD app met de eenmalige controle van de identiteit de standaard voor de zorgsector.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...