200 hackers in gevangenis om zorg te verbeteren

thuiswerken computer met pizza. Computerverkoop

Ruim 200 creatievelingen laten zich vrijwillig dertig uur opsluiten in de oude Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden. Brainstormen, concepten verzinnen, vormgeven, programmeren; zelf noemen ze het liever ‘hacken’. Dit jaar staat de Dutch Health Hackathon in het teken van de geestelijke gezondheidszorg.

Louwra Weisfelt, manager marketing, communicatie en innovatie bij GGZ Friesland: ‘Eén op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. Innovatie is hard nodig om de kwaliteit van leven van deze mensen te verbeteren! We dagen alle hackers van Nederland uit om ons te verbluffen met hun innovatieve ideeën.’

De Dutch Health Hackathon 2015 wordt georganiseerd in het weekend van 5 en 6 september. Het doel is de geestelijke gezondheidszorg in Nederland te verbeteren. Louwra Weisfelt: ‘Door hackers, innovators, zorgprofessionals en patiënten samen te brengen worden er innovatieve concepten tot stand gebracht. Het is een perfect voorbeeld hoe co-creatie bijdraagt aan innovatieve en betere zorg.’

Bij de hackathon gaan teams in een zeer korte tijdsduur (meestal 24 tot 48 uur) aan de slag met het realiseren van een innovatief concept. Bijvoorbeeld een mobiele applicatie, een website of een game. Een groep deelnemers bestaat meestal uit een mix van programmeurs, vormgevers, vakidioten en andere creatievelingen.

Het winnende concept krijgt een prijs van Euro 5.000. Foppe Hemminga, jurylid en adviseur business- en klantinnovatie van De Friesland Zorgverzekeraar: ‘De wisselwerking tussen de verschillende disciplines en invalshoeken, is de manier waarop échte innovatie tot stand komt. Er hebben zich al veel teams aangemeld, maar er is nog ruimte voor meer creatievelingen.’

Een inspirerend programma
Het hele weekend worden er inspirerende talks en workshops gehouden door mensen uit het werkveld. Zo presenteert Nederlands grootste ethische hacker Mischa van Geelen en legt social-media deskundige Gerard Duursma uit hoe de deelnemers gebruik kunnen maken van de ‘digitale snelweg’. Daarnaast zijn de nieuwste gadgets en technieken te bewonderen. Het hele weekend lopen professionals, zorgdeskundigen en patiënten rond om de deelnemers te ondersteunen. Daarnaast zijn er het hele weekend tussentijdse verrassingen en activiteiten om het energiepeil hoog te houden.

Deelnemen?
Deelnemers en groepen kunnen zich nog steeds gratis aanmelden voor de hackathon. Elk deelnemend team bestaat uit maximaal zes personen. Aanmelden kan als team of individueel. Individuele aanmeldingen worden in teams geplaatst waar hun vaardigheden het best tot zijn recht komen.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om langs te komen tijdens de Dutch Health Hackathon. De keynotes en presentaties zijn deze dagen gratis toegankelijk en er worden tevens masterclasses georganiseerd om te leren programmeren.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...