250 miljoen euro voor grootzakelijke en MKB-ondernemers van EIB

Grootzakelijke en MKB-ondernemers die willen investeren kunnen via DLL en Rabobank aanspraak maken op 250 miljoen euro extra van de Europese Investeringsbank (EIB). Met deze faciliteit ondersteunt de EIB het herstel van het bedrijfsleven in Nederland en in de rest van Europa. Ondernemers, die voor de financiering van hun investering behoefte hebben aan een bancair-krediet of lease en die voldoen aan de criteria kunnen profiteren van een rentekorting tot 0,65%. Het geld is niet alleen bedoeld voor sectoren die het in de crisis extra zwaar hebben gehad. Zo kan ook de ict-sector van de extra gelden profiteren.

Aan DLL stelde de EIB 150 miljoen euro beschikbaar en aan de Rabobank de overige 100 miljoen euro. Naar verwachting kunnen zeker 250 ondernemers dankzij deze faciliteit een lening krijgen met een aantrekkelijke korting. Voor de kortingsregeling komen bedrijven in aanmerking die minder dan 3.000 medewerkers hebben. De regeling staat dus open voor zowel kleine (MKB) als middelgrote ondernemingen. De totale investering mag niet meer dan 25 miljoen euro bedragen.

In de afgelopen zes jaar (2009-2015) heeft de Rabobank dankzij een soortgelijke EIB-financiering al aan meer dan 1400 MKB-ondernemers een lening met een aantrekkelijke korting beschikbaar kunnen stellen. Ondernemers die gezamenlijk goed zijn voor zeker 14.000 banen in Nederland. Gemiddeld genomen gaat het om leningen van ca. 835.000 euro.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...