30 procent IT-services is in lijn met wat business vraagt

strategie

 

In 30 procent van de gevallen zijn de IT-services in lijn met wat de business vraagt. Dat blijkt uit onderzoek onder 376 IT-professionals van Telindus . De resultaten staan in de whitepaper ‘Van A naar Cloud: hoe ver is uw organisatie in de transitie naar IT as a Service?’.

Respondenten kregen bijvoorbeeld vragen voorgelegd over IT as a Service (ITaaS). 29 procent wacht de ontwikkelingen van ITaaS af en 18 procent zegt dat de business meer vraagt van IT dan zij op dit moment kan bieden.

Bij 12 procent van de respondenten loopt IT juist voor op wat de business vraagt. De overige IT-professionals (11%) zeggen geen idee te hebben wat ITaaS is en wat het kan betekenen voor de organisatie.

Harm de Haan, Manager Consultancy & member Advisory Board bij Telindus: “ITaaS is geen technologie, maar een manier waarop IT bedreven wordt. Het is een organisatiemodel dat de klant, of het nu intern of extern is, volledig centraal zet en in het ontwerp van de IT-infrastructuur focust op services voor deze klant. Kortom, IT-afdelingen moeten de organisatie als klant gaan zien en behandelen. Dit betekent meedenken over het succes van de klant en hier een actieve bijdrage aan leveren. Om hier te komen, geldt voor veel organisaties dat zij eerst een stap terug zullen moeten doen naar standaardisatie, om vervolgens vooruit te kunnen. In welke fase de IT-infrastructuur zich ook bevindt, de transformatie naar IT as a Service is alleen succesvol wanneer IT-afdelingen zich realiseren dat niet de techniek, maar juist de service centraal staat. Of men kiest voor een private of hybride cloudoplossing, de basis is hetzelfde. Om de organisatie vooruit te brengen en zelfs een voorsprong te geven, is het belangrijk om te focussen op deze basis en stappen te gaan zetten naar een cloud enabled infrastructuur.”
o-end infrastructuuroplossingen sluiten hier naadloos bij aan. Met deze oplossingen richt de organisatie zich op het garanderen van optimale en veilige toegang tot de volledige infrastructuur en maximale beschikbaarheid: overal, vanaf iedere plek.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...