95 patiëntendossiers Laurentius ongeoorloofd ingezien

pentest keurmerk pentesten

Een medewerker van het Roermondse ziekenhuis Laurentius had een medewerker ongeoorloofd inzage in zeker 95 patiëntendossiers. Het voorval kwam aan het licht doordat een andere medewerker dit zag en meldde. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd (IGJ) weten er intussen van. Om wat voor medewerker het gaat meldt het ziekenhuis niet.

Het ziekenhuis heeft meteen ook passende maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Een gespecialiseerd forensisch onderzoeksbureau met ervaring in de zorg zoekt de zaak nu verder uit. Een van de eerste resultaten is dat er geen aanleiding is om uit te gaan van het scenario dat er persoonsgegevens zijn gedeeld met derden of dat er misbruik van gemaakt is.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Laurentius Luc van den Akker: “Wij hechten grote waarde aan de privacy van onze patiënten en zijn daarom erg geschrokken van deze situatie en betreuren het zeer dat dit kon gebeuren. Alle patiënten die hierdoor zijn getroffen, hebben een persoonlijke brief ontvangen waarin we uitleggen wat dit voor hen betekent en waar ze terecht kunnen met verdere vragen. Patiënten die geen brief hebben ontvangen, hoeven zich geen zorgen te maken. We hebben onze interne procedures tegen het licht gehouden en verder aangescherpt om de privacy van de patiëntgegevens nog beter te kunnen waarborgen.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...