Alle business wordt smart business

Kempenhaeghe

Het internet der dingen komt nu snel dichterbij. Steeds meer apparaten zijn met elkaar verbonden. Momenteel zijn er naar schatting 10 miljard connected devices. Op dit moment zijn dat nog voornamelijk pc’s, tablets en smartphones. Dat aantal gaat explosief stijgen. De ene prognose gokt op 50 miljard connected devices over zes jaar, anderen denken eerder dat dit er dan al 100 miljard zullen zijn. Dat zijn dan niet alleen pc’s, smartphones en tablets, maar ook andere objecten.

Bovendien zijn die dan niet meer verbonden met eenvoudige miniatuurzendertjes, maar via volwaardige miniatuurcomputers. Deze stormachtige ontwikkeling betekent dat ondernemingen hun businessprocessen grondig zullen moeten herzien. Als meer en meer objecten het web opgaan, worden nieuwe toepassingen mogelijk.

Wie die toepassingen niet zelf bedenkt, kan op achterstand worden gezet. Smart objects gaan voor een stortvloed aan data zorgen en daarmee voor een stroom van nieuwe business-mogelijkheden. We zijn onderweg naar een wereld met honderden miljarden onderling verbonden fysieke objecten, die stuk voor stuk over computerkracht beschikken.

Dit zal een ongekende automatiseringsgolf in gang zetten. In een uitgebreid artikel werpt journalist Fred Teunissen een blik op de toekomst van de ICT.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...