Ambulancedienst versnelt reactietijd en redt meer levens

De ambulancedienst in Uppsala had grote moeite om de enorme hoeveelheid data te verwerken die verzameld werd door ambulancepersoneel, ziekenhuizen en inkomende noodoproepen van patiënten. De meeste informatie werd als tekst opgeslagen, wat het lastig maakte om de data te visualiseren en snelle beslissingen te nemen in levensbedreigende situaties. De ambulancedienst kan met QlikView waardevolle data zichtbaar maken aan de hand van een medische beslis-app, die dient als een gestandaardiseerde vragenlijst voor rittenplanners. Gebruikers van de app kunnen gegevens sneller en eenvoudiger vastleggen en visueel presenteren. Zo kunnen ze sneller patronen ontdekken in de symptomen van patiënten en sneller beslissingen nemen over de noodzakelijke zorg.

De ambulancedienst gebruikt QlikView niet alleen als medische beslis-app, maar ook om te analyseren waar de verschillende hulpdiensten aanwezig moeten zijn. Door data van eerdere ambulance-ritten te analyseren, is de organisatie in staat om patronen te ontdekken over waar de hulpdiensten naar toe moesten in een bepaalde week, tijdens bepaalde uren, tot op adresniveau. Dankzij dit inzicht kan de organisatie ambulances effectiever inzetten, omdat ze nu gestationeerd zijn in gebieden waar statistisch gezien meer noodoproepen gedaan worden. Deze herindeling van ambulances heeft bijgedragen aan een verkorte reactietijd tot 10 minuten.

Per Andersson, directeur van de ambulancedienst in Uppsala: “Elke seconde telt tijdens een noodgeval en QlikView geeft ons de mogelijkheid om ons beslisproces te versnellen, zodat we meer levens kunnen redden. Met de analyses zijn we in staat om onze data eenvoudig op een juiste manier voor ons te laten werken.”

“De Uppsala ambulancedienst laat zien hoe krachtig data kan zijn als het op de juiste manier wordt ingezet”, aldus Ellen Derrico, Director Global Market Development, Life Sciences & Healthcare bij Qlik. “De inzichten die zij hebben ontrafeld, bieden de ambulancedienst en hun patiënten veel waarde wanneer snelle en goed onderbouwde beslissingen een kwestie kan zijn van leven of dood.”

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...