Animo lidmaatschap DDA overtreft verwachtingen

Brancheorganisatie van datacenters in Nederland, Dutch Datacenter Association (DDA) heeft eerder dan verwacht de doelstelling voor 2015 van in totaal 25 deelnemende datacenter partijen gehaald. De DDA verbindt Nederlandse datacenters om de economische groei te versterken en om datacenters in de samenleving en het bedrijfsleven te profileren.

Sinds de oprichting op 8 januari 2015 hebben naast de founding members zich in korte tijd nog zes deelnemers aangesloten bij de DDA: Colt, Datacenter Nedzone, ITB2 Datacenters, Systemec, Vancis en Bytesnet. Nieuwe partners kunnen zich nu inschrijven voor het programma van 2016. Toetreding tot de DDA is mogelijk voor bedrijven die datacenters exploiteren en die commerciële co-locatiediensten leveren aan hun afnemers.

 

Partnerprogramma

DDA heeft intussen ook een partnerprogramma ontwikkeld. Leveranciers en dienstverleners in de datacentersector kunnen zo kennis delen, visies op trends en ontwikkelingen in de markt toetsen.

Naast deelname aan enkele internationale beurzen als CeBIT en de WorldHostingDays in Duitsland staan ook handelsmissies op de agenda. Zo is recent een handelsmissie naar Barcelona succesvol afgesloten. Deze reizen worden georganiseerd in samenwerking met de koepel Digitale Infrastructuur Nederland. Eind mei staat een reis naar Canada op het programma en in juli worden San Diego en Silicon Valley bezocht.

‘We zijn erg tevreden met de stappen die we in zeer korte tijd hebben gezet’, zegt Stijn Grove, directeur DDA. ‘Het onderstreept de behoefte aan één duidelijk zichtbare vertegenwoordiging vanuit de datacentersector voor een constructieve interactie met stakeholders en de overheid.’

* De founding members van de DDA: Alticom, BIT, Cofely, Datacenter Brabant, Datacenter Groningen, Dataplace, Digital Realty, Equinix, Eurofiber, EvoSwitch, Global-E Datacenter, KPN, Interconnect, Interxion, Previder, SmartDC, TelecityGroup, The Datacenter Group en TCN.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...