Nieuwe alliantie ngena levert wereldwijde connectiviteit
met substantieel snellere uitrol
Vianen, 29 februari 2016 – Deutsche Telekom, CenturyLink, Reliance and SK Telecom hebben op het Mobile World Congress in Barcelona de nieuwe alliantie ‘ngena’ (‘The Next Generation Enterprise Network Alliance’) aangekondigd. Ngena levert vanaf de eerste helft van 2017 een wereldwijd Virtual Private Network aan de grootzakelijke markt dat de infrastructuren van alle afzonderlijke spelers combineert.

De alliantie levert daarbij volledige connectiviteit binnen een substantieel snellere periode. De klant ondervindt bovendien geen hinder van ingewikkelde processen, fysieke landsgrenzen, meerdere aanspreekpunten, diverse SLA’s en technische drempels. Naar verwachting zal de alliantie tegen de tijd dat er gelanceerd wordt uit meer dan twintig partners bestaan.

Korte uitrolperiode
Ngena is een gebruiksvriendelijke one-stop-solution voor zakelijke netwerkdiensten met een zeer korte uitrolperiode. Dat is nodig, want in de huidige digitale economie is er geen ruimte meer om lang te wachten op netwerkconnectiviteit en het doorworstelen van ingewikkelde procedures. Klanten kunnen dankzij dit vernieuwende businessmodel hun telecommunicatiediensten via een enkel aanspreekpunt afnemen. In plaats van verschillende afspraken in verschillende landen, profiteren zij van wereldwijd geldende service levels. De netwerkdiensten zijn bovendien van een hoog niveau wat betreft flexibiliteit, veiligheid en kwaliteit.

Ngena opereert voor haar partners op de achtergrond, de eindklant behoudt zijn vertrouwde contact bij zijn bestaande aan de alliantie deelnemende dienstenleverancier. Technologiepartner Cisco zorgt voor de connectiviteit en gestandaardiseerde interfaces tussen de diensten en netwerken van de alliantiepartners.

Volledig portfolio
De alliantie biedt een zeer compleet dienstenportfolio. Naast het verzorgen van connectiviteit en de netwerkinfrastructuur levert ngena aanvullende diensten vanuit de cloud. Denk daarbij aan volledige internationale VPN-functionaliteit, Application Performance Management (APM), WAN/LAN-beheer en -optimalisatie. Maar ook aanvullende diensten als Unified Communication & Collaboration (UCC), geavanceerde security-diensten en platformspecifieke API’s voor de adoptie van industrie-specifieke gebruikstoepassingen.

De partneralliantie profiteert van toenemende netwerkconvergentie en de snelle opmars van Software Defined Networks (SDN) en cloudtechnologie. Het ethernetprotocol zorgt voor de nodige cohesie tussen de netwerken en creëert een gezamenlijk grid. De fysieke en virtuele netwerkonderdelen worden beheerd vanuit hubs in Europa, Amerika, Azië en maken gebruik van geautomatiseerde provisioning.

Vraag vanuit de business
Volgens Timotheus Höttges, CEO van Deutsche Telekom AG, is er vanuit de business vraag naar een dergelijke alliantie. “Complexe individuele contracten en orderprocessen hebben geen plaats meer in deze digitale economie. Bedrijven moeten snel ‘in business’ kunnen zijn. En diensten die enkel en alleen gebaseerd zijn op het publieke internet zijn niet veilig en betrouwbaar genoeg voor real-time toepassingen als logistiek, de maakindustrie en telegeneeskunde. Een netwerk zonder voldoende servicekwaliteit is een risico dat klanten niet willen nemen. Daarom voorziet deze alliantie enterprise-klanten sneller dan ooit tevoren in een veilig, krachtig, snel globaal communicatienetwerk.”

Gerelateerde berichten...