Bedrijven investeren fors in techniek voor verbetering werkplek

vacatures

Inmiddels beschouwt 66 procent van de zakelijke beslissers werken op afstand als net zo productief als het werken vanuit een bedrijfslocatie. Of zelfs productiever. Het resultaat hiervan is dat 42 procent van de bedrijven van plan is om gerichte investeringen te doen. Verder willen ze groei genereren en innovatie stimuleren om te kunnen gedijen in een post-Covid-tijdperk.

5G, IoT, AI en moderne beveiligingsplatforms zien bedrijven als de grootste voordelen voor de werkomgevingen van organisaties in de komende vijf jaar.

Ander bedrijfsmodel

Deze cijfers blijken uit een onderzoek dat IDC uitvoerde in opdracht van Unisys. Het whitepaper met de resultaten van het onderzoek draagt de titel “Digital Workplace Insights: Seeking Digital and Experience Parity to Support the Hybrid Workforce”. Bovendien blijkt uit de rapportage dat twee derde (66%) van de bedrijven in de EMEA-regio van plan is een ander bedrijfsmodel in te voeren dan vóór de Covid-19-pandemie.

Een meerderheid (61%) van de organisaties stelt dat nieuwe modellen bedoeld zijn om de veiligheid van werknemers te garanderen. En om meer productiviteit te realiseren (47%). Bijna twee derde (64%) zegt dat de belangrijkste drijfveer het creëren van een betere werknemerservaring is.

Werknemers positiever

Over het algemeen zijn werknemers positiever over de nieuwe werksituatie dan zakelijke beslissers. Een derde (33%) van de werknemers ziet helemaal geen of slechts enkele merkbare uitdagingen die gepaard gaan met werken op afstand.

Zakelijke beslissers maken zich meer zorgen. Met name over de praktische aspecten die komen kijken bij remote werken. Zo maakt 38 procent van de zakelijke beslissers zich druk over communicatie en samenwerking. Naast een gebrek aan zichtbaarheid voor het management. En mogelijke problemen bij de toegang tot gegevens. Dit staat tegenover respectievelijk slechts 24, 7 en 11 procent van de werknemers die zich hier zorgen over maakt.

Gelijkwaardige ervaring in bedrijven

De echte uitdaging voor IT is het realiseren van een gelijkwaardige ervaring voor alle werknemers. Dit, ongeacht op welke locatie ze werken. Dit betekent dat alle werknemers altijd en vanaf ieder apparaat in staat moeten zijn om een eigen manier van werken te vinden die productiviteit en innovatie stimuleert. AI, automatisering, analytics en proactieve probleemoplossing maken deel uit van een bredere reeks technologieën en processen die nodig zijn om dit te bewerkstelligen.

Hybride werken blijft

Een van de dingen die het bedrijfsleven 2020 doorvoerde, is dat de meeste bedrijven hun technologie, processen en beleid snel aanpasten. Dit, om hybride manieren van werken te ondersteunen. Inmiddels is duidelijk dat er voor de meesten geen terugkeer zal zijn naar de bedrijfsmodellen van 2019. Wereldwijd gezien blijven werknemers op afstand bijna een kwart van de beroepsbevolking uitmaken.Wel zijn er verschillen tussen sectoren. Een hybride personeelsbestand zal dus van blijvende aard zijn. Daarom is het belangrijk dat organisaties de tijdelijke veranderingen die ze in 2020 hebben doorgevoerd, permanent maken, stelt IDC

Gerelateerde berichten...