Beperkingen OneDrive deels teruggedraaid

Microsoft logo voor gebouw

Het beperken van de opslagcapaciteit op OneDrive voor abonnees van Office 365 is spoorslags weer teruggedraaid. Althans, voor een deel. Gebruikers kunnen inmiddels via een speciale pagina een verzoek indienen of ze hun oude tegoed kunnen terugkrijgen. Microsoft maakte het besluit eerder deze week bekend.

OneDrive voor Office 365-abonnees werd een paar weken geleden  verlaagd naar 1 TB. Gratis gebruikers zakten van 15 GB naar 5 GB opslag. Na de aankondiging van de beperkingen brak er een storm van kritiek los. Op het support-forum werd een klacht die hierover ging zeker  74,000 keer omhoog gestemd.

Microsoft stelde de maatregel in vanwege misbruik door een aantal gebruikers die vele terabytes tegelijk opsloegen. Het bedrijf heeft inmiddels zelfs excuses voor de maatregel aangeboden.

De oude situatie komt tocj niet helemaal meer terug. Gebruikers van Office 365 die naar 1 terabyte teruggezakt waren, kunnen nu hun geld terugkrijgen. Wie meer dan 1 terabyte opslag had, houdt die in elk geval nog een jaar.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...