Betalen met een ring geïntroduceerd door ABN AMRO

betalen met een ring abn amro

Betalen met een ring met een NFC-chip. Het kan sinds kort bij de ABN-AMRO-bank. De bank zegt de eerste in de wereld te zijn met dit experiment. Een selecte groep klanten maakt er gebruik van, maar de bedoeling is dat eind dit jaar alle klanten een dergelijke ring kunnen krijgen.

De bank werkt samen met bedrijven als Mastercard. De gebruikte NFC-chip in de wearables worden gemaakt door het Britse bedrijf Kerv. Of andere Nederlandse banken deze betaalmethode ook gaan aanbieden is niet bekend.

 

Horloges

De betaling gaat contactloos maar dan via de ring. Je houdt hem net als de betaalpas tegen de automaat aan. ABN stelt dat dit ook even veilig is contactloos betalen met een pinpas. Overigens is de bank ook een test begonnen met betalen via een horloge. Net als bij ‘gewoon’ contactloos betalen is de limiet 25 euro.

De bank is met het experiment gestart omdat contactloos betalen in korte tijd erg populair is geworden. Zeker een op de drie pinbetalingen is contactloos geworden terwijl twee op de drie betaalautomaten hiervoor geschikt zijn.

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X