Dutch Health Week – Nieuw online vakevent zorgsector

Dutch Health Week – Nieuw online vakevent zorgsector

Dit jaar organiseert Jaarbeurs van 18 t/m 21 mei de eerste editie van de Dutch Health Week, het grootste online event in de zorgsector. Zorg dat je erbij bent!

Onder het motto ‘Let’s improve health together’ slaan grote beurzen als Zorg & ICT, Zorgtotaal en Support de handen ineen met onder meer de Vrije Universiteit, de Open Universiteit en de internationale geneeskundeprijzen Prix Galien. De Dutch Health Week biedt een sterk inhoudelijk en afwisselend programma. Een van de betrokken partijen is het MIC (Medisch Informatica Congres). Zij zullen tijdens dit event een sessie verzorgen in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Inspiratie en kennis

Meer dan vijftig partners en ruim zestig sprekers brengen gedurende de week inspiratie en kennis van nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Met naar verwachting meer dan vijfduizend bezoekers is de Dutch Health Week het grootste online evenement voor de gezondheidszorg in 2021. De week wordt geopend door dr. Bertalan Meskó, medisch futuroloog en directeur van het Medical Futurist Institute.

Nieuwe contacten, nieuwe ideeën

Ruud Koolen, director van de Dutch Health Hub in oprichting en mede-initiatiefnemer van de week: “COVID-19 heeft ons veel zorgen gebracht, maar biedt nu ook iets moois. Zonder de crisis hadden we niet tot zo’n geweldig initiatief kunnen komen en zoveel bijzondere partners bijeen kunnen brengen. We bundelen de kennis en expertise van kennisinstellingen en grote zorgbeurzen in Jaarbeurs om actuele vraagstukken in de zorg onder de loep te nemen en samen te ontdekken hoe het beter kan. De week moet echt het startpunt worden voor nieuwe contacten, nieuwe ideeën en daarmee voor een sterkere zorg. Tijdens de Dutch Health Week bundelen we ervaringen en faciliteren we gesprekken met duizenden zorgprofessionals om de zorg letterlijk samen te verbeteren.”

Kiwa keurmerk

Digitalisering van de zorg is een belangrijk thema van de week, evenals duurzaamheid, big data en veiligheid. Maar ook trends, leiderschap in de zorg, onderzoek en productinnovaties krijgen veel aandacht. Jaarbeurs heeft alles op alles gezet om, in tijden van corona, live bijeenkomsten volgens de hoogste veiligheidsnormen te kunnen laten plaatsvinden en heeft als eerste evenementenlocatie in Nederland daarvoor het speciale Kiwa keurmerk ontvangen. Uiteraard blijft ook Jaarbeurs gebonden aan de restricties van de Nederlandse overheid. Op dit moment zijn er nog veel onzekerheden rondom de lockdown en de versoepeling van maatregelen. Daarom is gekozen voor een compleet en sterk online programma.

Persoonlijke aanbevelingen

Tijdens de Dutch Health Week komen vakgenoten, experts en deelnemende partners uit de zorgsector en life sciences bijeen om inspiratie op te doen over de laatste ontwikkelingen en innovaties in de zorg en kennis met elkaar te delen. Volg dagelijks workshops, rondetafelsessies en netwerkbijeenkomsten over onderwerpen als digitalisering van de zorg, duurzaamheid, veiligheid, leiderschap, onderzoek en productinnovatie. Experts, bedrijven en instituten uit binnen- en buitenland delen de laatste inzichten, innovaties en producten. Tijdens het online event Dutch Health Week krijg je alle ruimte om via de chat vragen te stellen. Binnen het nieuwe, online platform ontvang je op basis van jouw profiel persoonlijke aanbevelingen voor connecties met aanwezige exposanten. Via het platform kun je alvast contact opnemen met hen en een afspraak inplannen voor tijdens het event.
Na afloop van het online event ontvang je, zodra alle sessies en presentaties klaar staan, automatisch een mail. Zo bieden we je de mogelijkheid om het event op een later moment terug te kijken.

Programma en sprekers

Je kunt een sterk inhoudelijk en inspirerend online programma verwachten. Hierbij worden onderwerpen behandeld zoals de transformatie naar duurzame en toekomstbestendige zorg en een gezonde samenleving, digitalisering van de zorg, veiligheid, leiderschap, onderzoek en productinnovatie. Dagelijks geven gastsprekers top keynotes, zijn er rondetafelgesprekken waar experts aanschuiven, netwerkbijeenkomsten en demo’s met mogelijkheden van innovatieve producten en diensten. Benieuwd naar het programma? We lichten alvast een tipje van de sluier!
Onder meer betreden de onderstaande sprekers het podium:
• Joost Morssinkhof (Organisatorisch hoofd Longgeneeskunde, Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis)
• Pieter Jeekel (Kwartiermaker werkgroep Gezondheid en Zorg NL AI) Coalitie
• Ruud Davids (Programma Manager ZorgDichterbij Tergooi)
• Ron Roozendaal (Directeur Informatiebeleid en CIO VWS)
• Sjoerd Emonts (Adviseur Bebright en auteur Zorg Enablers)

Voor wie?

De Dutch Health Week is gericht op professionals die werkzaam zijn in de zorg en op zoek zijn naar antwoorden op actuele vraagstukken, innovatieve toolings, ICT-ontwikkelingen en praktijkcases die bijdragen aan de transformatie naar een toekomstbestendige en digitale zorg.
Bezoekers zijn onder andere Directie en management, zorgprofessionals, zorgspecialisten, medisch specialisten, ICT-managers, -medewerkers en -consultants, ergo- en fysiotherapeuten, facilitair managers, inkopers en indicatiestellers. De bezoekers zijn werkzaam in de volgende sectoren: ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, welzijn en ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en de overheid.

Komt er een hybride editie van Zorg & ICT?

De eerstvolgende hybride editie van Zorg & ICT, waarbij zowel ‘live’ ontmoetingen en een ‘live’ seminarprogramma in Jaarbeurs geboden worden als een online programma dat op afstand te volgen is, zal plaatsvinden op een latere nog te bepalen datum. Afhankelijk van de situatie rondom de coronapandemie zal dit mogelijk plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2021 óf het voorjaar van 2022. Volg de website en social kanalen van de Jaarbeurs voor de exacte data.

Deelnemen

Je kunt de Dutch Health Week online bezoeken via een nieuw, online platform. Deelname aan het online event is gratis. In enkele simpele stappen regel je je registratie en stel je je eigen programma samen:
1. Registreer je en log in voor de Dutch Health Week.
2. Het matchmaking systeem zoekt automatisch naar geschikte connecties.
3. Stel zelf je persoonlijke programma samen.
4. Klaar! Je bent optimaal voorbereid.
Op de website www.zorg-en-ict.nl wordt stapsgewijs uitgelegd hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Wil jij bijdragen aan een toekomstbestendige zorg? Zorg dat je erbij bent en registreer je direct via: registratie.dutch-healthweek.nl/2021/
Bezoekers komen volop aan hun trekken met keynotes, panelgesprekken, groeps- en één-op-één gesprekken. Ga voor het volledige programma naar de website van de Dutch Health Week: www.dutch-healthweek.nl.

Lees ook: