#Cloud4Voedselbank ter ere van fusie DHPA en ISP Connect

cloud

In aanloop naar de fusie tussen branche-organisaties DHPA en ISPConnect start de inzamelingsactie #Cloud4Voedselbank. De fusie zelf vindt plaats op 10 december 2020 met een live event op vijf plaatsen en een online stream. Belangstellenden kunnen vanaf nu donaties doen tot en met eind volgend jaar.

De organisaties roepen leden, sponsoren en deelnemers op ook mee te doen en zo een financiële bijdrage te leveren. De nieuwe vereniging staat samen met de cloud- en hostingbranche voor een open, vrij, veilig, neutraal, divers en veelsoortig internet. De organisaties zeggen in een verklaring: “We staan voor digitale mensenrechten, die hand in hand gaan met fundamentele mensenrechten, zoals toegang tot voedsel. Vanuit deze visie leveren we met ons netwerk graag een concrete bijdrage aan het fundamentele recht op toegang tot voedsel.”

Waarom #Cloud4Voedselbank?

De coronacrisis treft de Nederlandse cloud-, hosting- en internetbranche tot nu toe iets minder hard dan andere sectoren van de economie. “Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en daarom willen wij als cloudsector ook ons steentje bijdragen in deze moeilijke tijden. Steeds meer huishoudens hebben het economisch zwaar door corona en we willen deze doelgroep graag voorzien van voedselpakketten. In Nederland leven nu ongeveer 1 miljoen mensen onder de armoedegrens en 25.000 mensen hebben door de coronacrisis weinig tot geen eten.”

Intussen kampen de voedselbanken momenteel met oplopende tekorten aan voedsel en middelen. “Voor vijf euro helpen we al een gezin aan een voedselpakket voor een week. De fuserende brancheorganisaties DHPA en ISPConnect doneren voor elke deelnemer die (online) aanwezig is op het lanceringsfeest van de fusie op 10 december 2020 een bedrag van vijf euro aan de voedselbank. De actie #Cloud4Voedselbank loopt door tot eind 2021.

De nieuwe organisatie zal een heel breed spectrum aan bedrijven vertegenwoordigen, van kleine hosters die zich richten op particulieren en MKB tot grote managed services partijen die in de enterprise, overheid en corporate segmenten opereren.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X