ISPConnect en DHPA gaan fuseren

touw geknoopt aan elkaar

DHPA en ISPConnect hebben vergevorderde plannen voor een fusie. Simon Besteman, directeur van ISPConnect maakt er in een blog melding van. De besturen zitten al een tijd samen in de koepelorganisatie DINL. De naam van de nieuwe organisatie is nog niet bekend.

“We komen nu in de fase waarin het allemaal concreet wordt, schrijft Besteman in zijn blog. Volgens de directeur hebben beide besturen de afgelopen maanden een plan gemaakt. Het grootste probleem was statutair: een stichting laten fuseren met een vereniging.

 

Breed spectrum

De nieuwe organisatie zal een heel breed spectrum aan bedrijven vertegenwoordigen, van kleine hosters die zich richten op particulieren en MKB tot grote managed services partijen die in de enterprise, overheid en corporate segmenten opereren. Het plan is inmiddels voorgelegd aan de achterban met naar verluidt overwegend positieve reacties.

ISPConnect is eerst aan de beurt. Op 11 juni komt de ledenvergadering van bij elkaar die definitieve goedkeuring aan het plan moet geven.

Volgens Besteman streven DHPA en ISPConnect beide naar een sterke, gezonde en zichtbare sector. “We vertegenwoordigen dezelfde achterban met dezelfde ambitie, en dezelfde sterke waarden van een open en vrij internet. We zetten ook dezelfde middelen in om deze doelen te bereiken, met vergelijkbare agenda’s.”

 

Slagkracht

Volgens Besteman gaat de nieuwe brancheorganisatie meer slagkracht hebben. “We zullen vaker bijeenkomsten organiseren, meer publiceren, en betere vertegenwoordigen kunnen doen. Voor de rest willen we zoveel mogelijk de continuïteit borgen.”

Als de leden groen licht geven om verder te gaan neemt DHPA de volgende stap. Dan wordt de stichting DHPA een vereniging. In een volgende ALV zullen beide verenigingen dan met elkaar fuseren. In de planning zoals die er nu uitziet zou dat in het derde kwartaal van dit jaar moeten plaatsvinden. Als dat lukt gaat de nieuwe organisatie  per 1 januari 2021 kunnen starten.

Gerelateerde berichten...

X