Alles wat u moet weten over moderne backups

De maand oktober staat wereldwijd in het teken van ‘security awareness’. En dat is goed want er valt nog een wereld te winnen op dat gebied. Succesvolle cybersecurity is immers niet alleen een zaak van de juiste technologie, ook het inrichten van processen en het trainen en bewust maken van mensen horen daar idealiter bij. Er zijn echter drie zaken waar iedereen zich bewust van moet zijn:

1. Zorg dat je organisatie zo goed mogelijk is beschermd tegen indringers van buiten en kwaadwillenden van binnen. Doe dat met de beste security-technologie, heldere processen en middels moderne trainingen.
2. Cybercriminelen zijn inventief en vinden telkens manieren om toch binnen te komen, data te stelen en/of systemen te gijzelen.
3. Zorg ervoor dat als cybercriminelen toch succesvol zijn, je je kostbare data veilig hebt gesteld middels een moderne backup- en recovery-oplossing.

Cybercriminelen maken gebruik van de nieuwste technologie. Het is daarom belangrijk dat organisaties dat ook doen op het gebied van security- en backup-oplossingen om de kans op het succesvol afslaan van een aanval te vergroten. Maar hoe ziet een moderne backup- en recovery-oplossing er dan uit? Forrester Consulting heeft hiervoor de ‘2020 Modern Backup Buyers Guide’ ontwikkeld. Hierin staan zes belangrijke criteria waaraan een moderne backup- en recovery-oplossing moet voldoen.
Uitgebreide beveiliging. Werk met backup-oplossingen die de veelvoud aan workloads en infrastructuren op een uniforme manier kunnen beschermen, zowel in het eigen datacenter als in (public) cloud-diensten van bijvoorbeeld AWS en Azure.
Recovery op schaal. De waarde van een backup-oplossing zit in de betrouwbaarheid van de recovery in uiteenlopende situaties. Zoek daarom een oplossing die automatisch recovery tests kan draaien op de achtergrond zodat je nooit voor verrassingen komt te staan wanneer je echt recovery nodig hebt.
Eenvoudig beheer. Het beheer van een backup-oplossing moet niet te complex zijn. De status, prestaties en capaciteit van de backup-infrastructuur moeten altijd inzichtelijk zijn. Deze zijn niet alleen belangrijk voor de dagelijkse operations, maar ook voor de langetermijnstrategie.
Automatisering en orkestratie. Zoek naar data protection-oplossingen die werken op basis van ‘policies’ en veranderingen automatisch kunnen opmerken en doorvoeren. Moderne data protection-oplossingen kunnen integreren met IT-orkestratie-tools zodat workflows backup-taken automatisch kunnen uitvoeren.
Hergebruik van data. Deze moderne oplossingen stellen je naast het uitvoeren van betrouwbare recovery, in staat om de data uit je backups in te zetten voor andere zaken, zoals (big) data analytics of testing.
Security. Niet verrassend, maar zoals hierboven al beschreven: erg belangrijk. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag en 100 procent veiligheid bestaat niet. Zorg dus voor een betrouwbare backup van je gegevens. Belangrijk daarbij is dat moderne backup-oplossingen ook checken of de backup zelf niet is besmet.
Samenvattend moeten moderne backup-oplossingen zowel on-premises als in de cloud werken, eenvoudig te beheren zijn in een complexe omgeving en de garantie bieden dat gegevens altijd en overal beschikbaar blijven. Benieuwd of u risico loopt? Ontvang hier een gratis Ransomware Risk Assessment.

Door Ronald Ooms, Vice President Benelux, Oostenrijk en Zwitserland van Veeam

 

Gerelateerde berichten...

X