Denk aan deze 7 zaken wanneer je als IT afdeling bedrijfstelefoons zoekt

Het kiezen van de juiste bedrijfstelefoons is een belangrijke beslissing voor elke IT-afdeling. Het selecteren van de beste telefoon kan helaas tijdrovend en moeilijk zijn, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat je team over de meest betrouwbare technologie beschikt. Er zijn veel verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het zoeken naar bedrijfstelefoons, waarbij er 7 punten zijn die absoluut prioriteit moeten krijgen. In dit artikel leer je meer over wat deze punten, zodat de keuze een stuk makkelijker wordt.

Betrouwbare modellen

In de eerste plaats is het van groot belang om als IT afdeling naar bedrijfstelefoons te zoeken die betrouwbaar zijn. Helaas is niet elke smartphone betrouwbaar. Sommige modellen zijn bijvoorbeeld niet zo sterk gebouwd als anderen en zullen daardoor sneller kapot gaan. Daarom is het belangrijk om modellen te kiezen die een goede reputatie hebben opgebouwd, zoals de oneplus nord 2t. Dit soort modellen zullen ervoor zorgen dat je collega’s niet vaak met problemen worden geconfronteerd.

Vele functies

Ten tweede is het belangrijk om voor je medewerkers een telefoon te kiezen die veel en de juiste functies heeft. Je wilt niet dat je collega’s worden geconfronteerd met beperkingen wat betreft hun communicatie- en productiviteitsmogelijkheden. Kies daarom voor een smartphone waarbij er vele functies bestaan. Denk dan aan functies als e-mail, videochat, documenten bewerken en nog veel meer. De xiaomi redmi note 11 is een voorbeeld van een smartphone dat aan dit criterium voldoet.

Veilig communiceren

Verder is het zaak om bedrijfstelefoons uit te zoeken die een veilige manier van communiceren bieden en minder gevoelig zijn voor bedrijfsspionage. Je wilt niet dat er informatie wordt gestolen of onderschept, dus het is belangrijk om een smartphone te kiezen die geschikte beveiligingsfuncties bevat. Kijk voor een smartphone waarvan je zeker weet dat alle berichten versleuteld zijn. Dit doe je niet alleen voor je collega’s, maar ook om te voorkomen dat andere bedrijven of zelfs regeringen waardevolle informatie van je kunnen stelen.

Een lange batterijduur

Tevens is het belangrijk om niet alleen naar de functies, maar ook naar de levensduur van de batterij te kijken. Je wilt niet dat de medewerkers gedurende de dag steeds hun telefoon moeten opladen. Ze hebben dan niet genoeg tijd om hun taken uit te voeren. Kies daarom voor een smartphone met een lange batterijduur. Daarbij is een batterijduur van minimaal 8 uur aan te raden, want hierdoor kunnen zij de gehele werkdag probleemloos hun mobiel benutten voor werk. Indien je collega’s vaak buiten het werk op andere plekken moeten zijn, kan het zelfs verstandig zijn om voor een smartphone met een langere batterijduur dan 8 uur te kiezen.

Uitstekende support

Als vijfde is het belangrijk om naar uitstekende support te zoeken. Je wilt dat je collega’s direct hulp krijgen als er problemen zijn met hun telefoon. Meestal ben je als IT afdeling de eerste persoon voor hen om te contacteren. Indien je zelf het probleem echter niet op kan lossen, kan het erg moeilijk zijn om de kwestie te verhelpen. Daarom is het belangrijk om een smartphone te kiezen waarvan de fabrikant uitstekende support biedt. Ga voor een merk waarbij je direct contact op kunt nemen met de fabrikant en waarvan de fabrikant 24 uur per dag en 7 dagen per week hulp aanbiedt.

Veel opslagcapaciteiten

Ook is het van groot belang om naar de opslagcapaciteit te kijken als je bedrijfstelefoons uit gaat zoeken. Je wilt niet dat je collega’s tijdens hun werkzaamheden worden gehinderd door een gebrek aan opslagruimte. Bovendien kan dit ook een smartphone een stuk langzamer maken. Kies daarom voor een smartphone met een grote opslagcapaciteit.

Eenvoudig te repareren

Tot slot is het belangrijk om naar bedrijfstelefoons te zoeken die eenvoudig te repareren zijn. Je wilt niet dat je collega’s een week moeten wachten totdat hun telefoon gerepareerd is. Daarom is dit een belangrijk punt om op te letten en bovendien is dit gezonder voor het milieu. Kies daarom voor een gangbaar merk waarvoor benodigde onderdelen snel beschikbaar en verkrijgbaar zijn. Op deze manier zul je binnen mum van tijd je collega’s weer een plezier kunnen doen met een gerepareerde smartphone.

Al met al is het van groot belang om bij het uitzoeken van bedrijfstelefoons naar verschillende zaken te kijken. Communnicatie is een belangrijke factor voor elke onderneming. Door aan alle bovengenoemde criteria te denken, zal je zeker de perfecte keuze kunnen maken. Wij wensen je alvast veel succes!

Lees ook:

Gerelateerde berichten...