Einde aan de traditionele 3-tier IT-architectuur? 

Hyperconverged Infrastructures (afgekort HCI) is een toekomstgerichte oplossing die de traditionele compute, storage en networking silo’s doorbreekt. Met HCI maak je upgraden, het schalen en beheren van hoogbeschikbare omgevingen significant eenvoudiger dan de vroegere 3-tier IT-architectuur. Daarnaast levert zo’n ‘hieper geconvergeerde infrastructuur’ veel voordelen zoals flinke kostenbesparingen, vereenvoudiging, ruimtebesparing, meer compatabiliteit en betere schaalbaarheid.

Lemontree levert al jaren – al dan niet gecombineerd – publieke cloudoplossingen (Microsoft Azure) én HCI. Niet geheel onverdienstelijk want het bedrijf uit Alphen aan den Rijn krijgt al zeven jaar op rij een gemiddelde klantwaardering van een 9,4. Vorige maand bleek uit onderzoek van Giarte zelfs dat ‘de masters in ICT’ een 96 fanscore krijgen van klanten. Naar eigen zeggen door een combinatie van een doordacht en transparant dienstaanbod aangevuld met VIP support. Als sinds 2014 biedt het bedrijf HCI aan in de vorm van HPE SimpliVity. Met inmiddels vele klanten in de transportsector, zorg, productie, retail en dienstverlening die profiteren van veel lagere beheerkosten en hoge beschikbaarheid.

Hoge beschikbaarheid en aanzienlijk lagere kosten 

AI-gestuurde intelligentie en ingebouwde databescherming en noodherstel zorgen voor bijzonder hoge betrouwbaarheid. Op het moment dat deze oplossing op twee verschillende locaties wordt geplaatst wordt data slim en snel gededupliceerd en beschikt de klant over een extreem hoge beschikbaarheid. Bij HCI wordt het inrichten en beheren van de omgeving significant eenvoudiger en daarmee kan flink worden bespaard op kosten van kennis en arbeid.

Sterk wapen tegen Ransomware 

Bij een ransomware-aanval wordt geprobeerd het back-up systeem en snapshots aan te vallen, zodat bij het blokkeren van het bedrijfsnetwerk niet kan worden teruggegrepen naar een restore. Bij HPE SimpliVity is het fysiek onmogelijk dat ransomware bij de back-upoplossing komt. Daardoor kan bij ransomware de back-up worden teruggezet, waarna de functionaliteit is hersteld. Uiteraard kan bij een cloudoplossing ook een back-up worden teruggezet als deze niet aangetast is. Alleen moet deze restore dan over de datalijn en daardoor gaat dit terugzetten uren tot dagen duren. En dat is veel te lang als core bedrijfsprocessen afhankelijk zijn van ICT. Bovendien is dan mogelijk dagen werk weg, wat niet in Euro’s valt uit te drukken. Bij HPE SimpliVity wordt ongeveer een Terabyte aan informatie teruggezet in 60 seconden. En die snelheid plus het feit dat de back-up niet wordt aangetast maakt HPE SimpliVity nog interessanter.

Meer informatie over HCI 

Voor bedrijven die meer willen weten over HCI is er een informatieve pagina gemaakt, waarop heel veel te vinden is over dit onderwerp. Onder andere een business case van Red Bull Racing en een introductiefilm met Fabienne de Vries.

Lees ook:
  • Als informatiehub van verschillende instanties moet IT van Verzuimdata het altijd doen
  • Het bieden van een goede werkplek is nog niet zo simpel

Gerelateerde berichten...

X