Oude servers? Dit kan je ermee doen

Servers raken op een gegeven moment verouderd. De gemiddelde levensduur van een server ligt tussen de 3 en 5 jaar. Zo heb je na een aantal jaar te maken met hardware en software die niet meer ondersteund wordt en neemt de kans op storingen toe. Op tijd vervangen van oude servers is dus belangrijk, om veiligheid en continuïteit te waarborgen. Maar wat doe je nu met de oude servers? We zetten in dit artikel de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Server recycling

Servers bestaan voor een groot deel uit metaal en hoogwaardige printplaten. Dit maakt ze zeer geschikt voor recycling, waarbij gemiddeld 74% van de onderdelen gerecycled kan worden. Server recycling is een slimme en duurzame keuze voor het milieu. Servers bevatten namelijk grondstoffen zoals koper, aluminium en goud, waar accuraat mee om moet worden gegaan in het recyclingproces.

Er zijn diverse recyclingbedrijven in de markt die server recycling aanbieden. Let hierbij altijd op het WEEELABEX-certificaat. Alleen een WEEELABEX-certificering laat zien dat een bedrijf voldoet aan de wettelijke eisen voor de verwerking (inzameling, opslag, transport en recycling) van elektronische apparatuur.

Server aanbieden voor verkoop

Een andere optie is om te kijken of oude servers nog geld waard zijn. Niet alle servers zijn hiervoor geschikt, vaak hebben opkooppartijen enkele voorwaarden. Het gaat dan in de meeste gevallen om een partij bestaande uit meerdere servers, over servers die niet ouder dan 5 jaar zijn en van bekende merken zoals HP, IBM en Dell. Een oude server kan dus zeker nog iets opleveren!

Datavernietiging servers

Oude servers staan vaak vol waardevolle bedrijfsinformatie. Elk bedrijf wil natuurlijk voorkomen dat deze gegevens in de verkeerde handen vallen. Voor volledige zekerheid is het daarom slim om te kiezen voor datavernietiging van de harddisks, zeker wanneer je ervoor kiest om oude servers te verkopen.

Kortom, met oude servers kan je nog heel wat kanten op. Van recycling tot ergens anders een nieuw leven!

Gerelateerde berichten...

X