Veeam wereldwijd de grootste aanbieder van datareplicatie en -bescherming

In een wereld die velen van ons op vele manieren blijft uitdagen, blijft Veeam toegewijd en gefocust op het stimuleren van klantsucces. De escalatie van cyberbedreigingen en de complexiteit van hybride clouds hebben IT-leiders ertoe aangezet hun strategieën voor gegevensbescherming opnieuw tegen het licht te houden.

De focus van Veeam is altijd gericht geweest op het beveiligen en beschermen van gegevens – in de cloud, virtueel, fysiek, SaaS en Kubernetes. Het DNA van Veeam draait om het waarborgen van gegevensbeveiliging, -bescherming en -integriteit. Terwijl de wereld om ons heen verandert, blijft Veeam de zekerheid bieden dat data/gegevens altijd beschikbaar zijn.

In mei 2022 heeft IDC de inspanningen van Veeam opnieuw erkend. In de tweede helft van 2021 heeft het bedrijf wereldwijd de status van nr. 1 aanbieder in IDC’s DR&P-markt* bereikt, terwijl de wereldwijde YoY-omzetgroei 11,1% boven het marktgemiddelde lag.

Volgens de IDC Semi-Annual Software Tracker, 2H’21 had Veeam de snelste omzetgroei op jaarbasis (14,8%) in de wereldwijde markt voor datareplicatie en -bescherming (DR&P) van de top vijf leveranciers, alle andere leveranciers samen en het algehele marktgemiddelde. De YoY-groei van Veeam was zelfs meer dan het dubbele ten opzichte van de genoemde top vijf-concurrenten in de markt.

 

Anand Eswaran, Veeam CEO: “We zijn trots op onze ongelooflijke groei en op het feit dat IDC Veeam erkent als marktleider, maar we zijn onze klanten en partners nog dankbaarder voor hun voortdurende vertrouwen en steun. Wij doen er alles aan om hen altijd op de eerste plaats te zetten. Onze toewijding aan het leveren van eenvoudige oplossingen voor gegevensbescherming die klanten helpen hun zakelijke doelstellingen te bereiken, heeft ertoe geleid dat wij de leverancier bij uitstek zijn geworden.”

Naast de wereldwijde positionering is Veeam nummer 1 in EMEA en LATAM, nummer 3 in APJ op basis van marktaandeel, en had het de snelst groeiende YoY onder de top vijf bedrijven in alle drie de regio’s.

* IDC spreekt van een statistisch gelijkspel op de wereldwijde softwaremarkt wanneer er een verschil van 0,5 procentpunt of minder is in het marktaandeel in afgeronde inkomsten tussen twee of meer aanbieders.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X