7 redenen waarom back-up van Microsoft 365 van cruciaal belang is

Organisaties blijven overstappen naar Microsoft 365, de SaaS-oplossing van Microsoft om eenvoudig te kunnen samenwerken in de cloud.

Toen de coronapandemie zich begin 2020 verder manifesteerde, groeide ook de behoefte om het werken op afstand mogelijk te maken. Dit veroorzaakte een massale adoptie van Microsoft Teams. In slechts drie maanden tijd ging het maandelijkse actieve gebruik van Teams van 145 miljoen naar 250 miljoen gebruikers.

Tijdens deze periode heeft Veeam’s snelst groeiende product: Veeam Backup for Microsoft 365 (voorheen Office 365), de Office 365-data van klanten, waaronder Microsoft Teams, veiliggesteld met een speciale back-upoplossing voor Teams.

In 2021 kwam de teller van het aantal productdownloads van de Office 365-back-upoplossing van Veeam uit op 210.000 (met 25.000 klanten en 8,5 miljoen gebruikers met een betaald contract. Een groei van 73% Year-over-Year. Daarmee werd Veeam – voor wat betreft marktaandeel – wereldwijd leider voor Microsoft 365-back-up.

Terwijl u het bovenstaande leest, denkt u misschien: “Zorgt Microsoft dan niet voor Office 365-back-up?”

Het is belangrijk om te onthouden dat aanbieders van SaaS-platforms, zoals Microsoft 365, de verantwoordelijkheid op zich nemen voor applicatie-uptime en de onderliggende infrastructuur. Maar het is de verantwoordelijkheid van bedrijven zelf om hun vitale bedrijfsgegevens te beheren en te beschermen, volgens het Shared Responsibility Model van Microsoft. Het is ook vermeldenswaard dat, hoewel veel van de ingebouwde native functies in Microsoft 365 kunnen aanvoelen als back-ups, geen van hen voldoet aan de gangbare definitie van een back-up: “Een aparte kopie van gegevens die op een aparte locatie is opgeslagen en waarvan snel en eenvoudig een herstel kan worden uitgevoerd.”

Bij Veeam hebben ze 7 belangrijke redenen gedefinieerd waarom het maken van back-ups van Microsoft / Office 365 data van cruciaal belang is:

1.
Onopzettelijke verwijdering: De eerste reden is eigenlijk de meest voorkomende oorzaak van gegevensverlies in Microsoft 365. Als u een gebruiker verwijdert, of dat nu de bedoeling was of niet, wordt die verwijdering gerepliceerd over het netwerk. Een back-up kan die gebruiker terugzetten, naar on-premise Exchange of Office 365.

2.
Gaten in het retentiebeleid: Retentiebeleid in Microsoft 365 is ontworpen om organisaties te helpen te voldoen aan regelgeving, wetten en intern beleid, die vereisen dat ze inhoud bewaren of verwijderen; het zijn geen back-ups. Maar zelfs als u wel vertrouwt op uw retentiebeleid in plaats van een back-up, zijn ze moeilijk bij te houden, laat staan te beheren. Een back-up biedt een langere, meer toegankelijke retentie die geheel beschermd is en op één plaats wordt opgeslagen voor eenvoudig herstel.

3.
Interne veiligheidsbedreigingen: Als we denken aan bedrijfsbedreigingen, denken we meestal aan bescherming tegen externe bedreigingen. Maar veel bedrijven krijgen te maken met bedreigingen van binnenuit, en ze komen vaker voor dan u denkt. Een hoogwaardige hersteloplossing verkleint het risico dat kritieke gegevens verloren gaan of worden vernietigd.

4.
Externe beveiligingsbedreigingen: Ransomware wordt steeds geavanceerder en criminelen vinden steeds meer manieren om gebruikers te bereiken, waarbij ze hen misleiden om op een link te klikken, zodat ze de volledige data van de organisatie kunnen versleutelen voor losgeld. Met een back-up kunnen gegevens gemakkelijk worden hersteld naar een situatie van vóór de aanval.

5.
Juridische en compliance-eisen: Er zijn eDiscovery-mogelijkheden ingebouwd in Microsoft 365, maar een back-upoplossing van derden is speciaal gebouwd om eenvoudig binnen een back-up te zoeken en snel gegevens terug te halen om te voldoen aan alle wettelijke compliance-eisen.

6.
Beheer van hybride e-mail-implementaties en migraties naar Microsoft 365: Of u nu migreert naar Microsoft 365 of een mix hebt van on-premises Exchange- en Microsoft 365-gebruikers, de uitwisselingsgegevens moeten op dezelfde manier worden beheerd en beschermd, waardoor de bronlocatie irrelevant wordt.

7.
Teams-gegevensstructuur: De Teams back-end is veel complexer dan velen zich realiseren. Teams is geen op zichzelf staande toepassing, wat betekent dat de gegevens die in Teams worden gegenereerd, zich ook in andere toepassingen bevinden, zoals Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive. Met deze extra laag complexiteit is het van het grootste belang dat de data adequaat worden beschermd.

Veeam biedt moderne dataprotectie voor virtuele, fysieke, cloud-, SaaS- en Kubernetes-workloads.

Aleh Sadaunichy, Infrastructure Solutions Architect bij Staples: “Office 365-data zijn aanzienlijk gegroeid tijdens de pandemie toen medewerkers op afstand werkten, met name Teams-gegevens, dus de wetenschap dat herstel slechts enkele momenten verwijderd is, is een geruststellende gedachte. Er gaat niets boven Veeam voor eenvoudige, betrouwbare en betaalbare gegevensbescherming. Veeam beschermt onze IT-infrastructuur, zodat we aan de behoeften van klanten kunnen voldoen.”

Extra informatie:

  • In dit overzichtelijke document ontdekt u binnen 5 minuten waarom het nodig is om Microsoft 365-data te beschermen.
  • Of lees de technische handleiding met informatie over de componenten van de infrastructuur en het gebruik van de oplossing.
  • Vind hier meer informatie over de nieuwste V6 release van Veeam Backup for Microsoft 365
  • Download een speciale GRATIS 30-dagen proefversie van Veeam Backup for Microsoft 365 v6
Lees ook:

Gerelateerde berichten...