Commvault bovenaan in ‘Magic Quadrant for Enterprise Backup & Recovery Solutions’ van Gartner

Commvault maakt vandaag bekend dat het voor het zevende jaar op een rij door Gartner is gepositioneerd in het leiderskwadrant van het ‘Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions’. Gartner neemt de beste positie in dit kwadrant in dankzij de volledigheid van zijn visie.

Het rapport stelt: “Gartner biedt een analyse van vooraanstaande leveranciers van back-upoplossingen voor datacenters die traditionele mogelijkheden combineren met innovatieve functionaliteit voor het waarborgen van de beschikbaarheid van data.”

“Dit is het zevende jaar op een rij dat Gartner ons als leider positioneert. Wij zien dit als een blijk van erkenning voor ons innovatievermogen en onze ongeëvenaarde klantenservice. Dit is geweldig nieuws voor Commvault en voor onze klanten en partners”, zegt N. Robert Hammer, de voorzitter, bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. “Naar onze mening hebben deze leiderschapspositie en ons marktmomentum te danken aan het feit dat we onze oplossing sterk hebben vereenvoudigd, en dat het Commvault Data Platform ons in staat stelt om concurrerende en flexibele tarieven te hanteren. Dankzij onze brancheleidende automatiseringsmogelijkheden, eenvoudige oplossingen voor datamigratie en ongeëvenaarde cloud-functionaliteit mag Commvault zich een leider noemen in een tijd waarin bedrijven massaal overstappen naar de cloud. Ik wil graag onze werknemers, partners en klanten bedanken voor hun passie, innovatie en uitvoerend vermogen. Deze kwaliteiten hebben bijgedragen aan de realisatie van onze visie: het leveren van oplossingen die niet alleen ondersteuning bieden voor klassieke herstelscenario’s, maar ook zorgen voor overeenstemming met de GDPR, uitgebreide mogelijkheden voor gegevensbeheer bieden en kunnen worden ingezet als effectief wapen in de strijd tegen ransomware.”

Innovatieve oplossingen  

Het nieuwe rapport stelt daarnaast: “Veel bedrijven zijn bereid om een beroep te doen op nieuwe technologieën en producten van nieuwe leveranciers. Ze geven blijk van een toenemende interesse om hun back-up- en hersteloplossingen uit te breiden of zelfs volledig te vervangen door nieuwe oplossingen. Op deze manier kunnen ze effectiever voldoen aan de steeds striktere service levels en tegemoetkomen aan de vraag naar kostenbesparingen en beheereenvoud.”

Commvault heeft een leiderschapspositie voor zich verworven in de markt voor databeheer door te voorzien in de veranderende behoeften van bedrijven op het gebied van back-ups en gegevensherstel. Het biedt innovatieve oplossingen waarmee zij data in de cloud kunnen onderbrengen, leveranciersafhankelijkheid kunnen voorkomen en de schaalomvang van hun omgeving kunnen vergroten om hun snelle bedrijfsgroei op te vangen. Het leiderschap van Commvault uit zich onder meer in:

 • Uitgebreide en toonaangevende ondersteuning voor publieke clouds
 • Brancheleidende ondersteuning voor snapshots zonder aanpassing van scripts
 • Flexibele tarieven en pakketten
 • Marktleidende klantenondersteuning
 • Uitgebreide hypervisor- en big data-ondersteuning en bescherming van databases
 • Flexibele mogelijkheden om ruimte te bieden voor toekomstige ICT-ontwikkelingen
 • Integrale dekking voor traditionele fysieke toepassingen en applicaties op locatie
 • Orchestration-mogelijkheden voor de migratie van complete applicaties naar de cloud
 • Nieuwe user interfaces die de gebruikservaring en time-to-value verbeteren.

De vraag vanuit het bedrijfsleven naar back-up- en hersteloplossingen groeit in hoog tempo. Dit komt doordat data een steeds belangrijkere rol inneemt in de digitale economie, ransomware-aanvallen in aantal en complexiteit toenemen en steeds meer bedrijven overstappen naar de cloud. Enkele prognoses van Gartner in dit verband zijn:

 • In 2021 zal de helft van alle bedrijven hun huidige back-upapplicatie uitbreiden met, of vervangen door een andere oplossing.
 • In 2020 zal 30 procent van alle grote ondernemingen snapshots en back-ups gebruiken voor meer dan alleen het herstel van operationele data (bijv. disaster recovery, test- en programmeeromgevingen, DevOps enzovoort). In het begin van 2017 gold dit nog voor slechts 15 procent van alle bedrijven.
 • In 2020 zal het aantal bedrijven dat de cloud gebruikt als bestemming voor back-ups met 100% toenemen. In het begin van het 2017 was er nog sprake van een stijgingspercentage van 10 procent.
 • In 2019 zal het aantal succesvolle ransomware-aanvallen jaarlijks verdubbelen, ondanks de effectiviteit van tegenmaatregelen.

Meer informatie en het complete marktrapport ‘July 2017 Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software’ zijn beschikbaar op: www.commvault.com/itleaders.

Managers, klanten en partners van Commvault en andere innovatieleiders komen tijdens Commvault GO 2017 bijeen om van gedachten te wisselen over de veranderende back-up- en herstelbehoeften van bedrijven en andere belangrijke vraagstukken op het gebied van gegevensbeheer. Dit brancheleidende evenement staat in het teken van het beschermen en ontsluiten van data en vindt plaats van 6 t/m 8 november 2017 in Washington, D.C.

Over het Magic Quadrant van Gartner 

Volgens Gartner onderscheiden leiders in zijn Magic Quadrant zich door hun uitvoerend vermogen en de compleetheid van hun visie. Zij beschikken daarnaast over het meest uitgebreide en schaalbare productaanbod. Verder kenmerken zij zich door een sterke marktaanwezigheid en track record van krachtige financiële prestaties. Vanwege hun visie worden ze door de branche als innovatieleiders beschouwd. Ze hanteren helder geformuleerde plannen voor het verbeteren van herstelfunctionaliteit, de gebruikseenvoud, de beheermogelijkheden en de schaalbaarheid en breedte van hun productaanbod. In de markt voor back-up- en hersteloplossingen vindt momenteel een aardverschuiving plaats. Om duurzaam succes te waarborgen moeten leveranciers tegemoetkomen aan de traditionele eisen op het gebied van back-ups en gegevensherstel en tegelijkertijd zorgen voor een uitgebreide integratie met nieuwe applicaties, hypervisors, snapshot- en replicatietechnologie en publieke clouds. Wat leiders onderscheidt, is hun vermogen om in hun visie duidelijk te maken hoe moet worden voorzien in de huidige eisen op het gebied van gegevensherstel. De oplossingen van leiders halen met grote waarschijnlijkheid de kandidatenlijst van inkoopmanagers. Leiders maken bovendien een grote kans om nieuwe orders in de wacht te slepen. Dit betekent echter niet dat een groot marktaandeel de belangrijkste indicator van een leider is. Leiders zijn strategische leveranciers die goed zijn gepositioneerd voor de toekomst en aantoonbaar succes hebben geboekt met het voorzien in de behoeften van middelgrote tot grote datacenters.”

 

Gerelateerde berichten...

X