Coronadashboard breidt uit met vaccinatiecijfers

dashboard coronadashboard

Het Coronadashboard is uitgebreid met vaccinatiecijfers met als extra toevoeging de indicatiecijfers over vaccinatiebereidheid. Op basis van gedragsonderzoek van het RIVM is nu duidelijk dat de vaccinatiebereidheid in Nederland toeneemt. Ook is te zien hoe hoog de vaccinatiebereidheid is onder verschillende leeftijdsgroepen.

De vaccinatiebereidheid kun je nu ook per regio bekijken, net als het aantal ziekenhuisopnames en besmettingen per 100.000 inwoners. Ook het sterftecijfer per gemeente per dag en het aantal downloads en meldingen van de CoronaMelder-app zijn nu zichtbaar in het dashboard.

Dashboard geeft overzicht

Met het coronadashboard brengt het ministerie van VWS belangrijke cijfers over de ontwikkeling van corona in Nederland samen. Dat zoijn boj, zoals het aantal ic-opnames, positieve testuitslagen en een schatting van het aantal besmettelijke mensen. Burgers, beleidsmakers en wetenschappers kunnen zo in één oogopslag zien wat de stand van zaken is rond de verspreiding van het coronavirus. Met de combinatie van actuele gegevens op het dashboard kan het virus sneller en preciezer worden opgespoord en bestreden.

In december voegde het RIVM al onderzoek toe naar gedrag. Daaruit bleek dat 80 procent van de bevolking de coronamaatregelen steunt.

Het dashboard coronavirus is ontwikkeld door het ministerie van VWS. Het geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Het dashboard zorgt dat signalen van oplevingen sneller zichtbaar zijn.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X