Digitale sector ondersteunt Nederlands bedrijfsleven tijdens coronavirus

Het aantal medewerkers dat thuis werkt stijgt sinds de uitbraak van het coronavirus. Deze lijn zal zich zeker doorzetten. Bedrijven in de digitale sector doen wat zij kunnen om te zorgen dat het Nederlands bedrijfsleven kan blijven doorwerken.

Eerder deze week werd inwoners van Brabant gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Tijdens de persconferentie van 12 maart breidde premier Rutte dit verzoek uit tot de rest van Nederland. Lotte de Bruijn, directeur van NLdigital: “Als digitale sector kunnen we een aanzienlijke bijdrage leveren in deze onzekere tijden. Uit navraag onder onze leden blijkt dat een groot deel van hen zelfs hun diensten gratis beschikbaar stelt, zodat iedereen gebruik kan maken van de technische mogelijkheden bijvoorbeeld om thuis online samen te werken of deel te nemen aan meetings en events.”

Sector volgt RIVM-adviezen

De Bruijn: “Veel van onze leden hebben inmiddels een pandemie-protocol in werking gesteld. Ze  houden de adviezen van het RIVM in de gaten. Zo worden bij diverse leden de serviceteams al afwisselend thuis en op locatie aan het werk gezet, en wordt aan medewerkers gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Juist omdat een groot deel van de Nederlandse economie meer dan ooit rust op digitale oplossingen en infrastructuur, is het van belang dat de medewerkers in onze sector aan de slag kunnen blijven.”

De Bruijn: “De huidige stijging van het aantal thuiswerkers zorgt natuurlijk voor een stijging van internetgebruik. Dat gebruik past binnen de capaciteit van de huidige netwerken. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de feestdagen. In die periodes loggen ook meer mensen dan gemiddeld vanuit huis in op een netwerk. De netwerken zijn zo gebouwd, dat ze voldoende capaciteit én reservecapaciteit hebben.”

In contact met de branchevereniging

NLdigital host regelmatig workshops en evenementen. Deze evenement worden zoveel mogelijk online gehouden of verplaatst. De adviezen van het RIVM en het kabinet rond het coronavirus zijn leidend.

Omdat medewerkers van het bureau vanwege de nieuwste maatregelen zelf thuiswerken, vragen wij u om bij vragen in principe contact op te nemen via bureau@nldigital.nl en bij uitzondering te bellen naar 0348 – 49 36 36.

 

Afgelast

De afgelopen weken werden wereldwijd al veel techevenementen al afgelast vanwege het coronavirus. Sommigen worden nu gestreamd, anderen uitgesteld.

Om infectie van het personeel met corona te voorkomen hebben zowel Facebook, Twitter als Google hun jaarlijkse evenementen afgezegd. Het gaat om de Googles Cloud Next-conferentie en bij Facebook om de aanwezigheid op festival South by Southwest (SXSW). Ook Tiktok neemt maatregelen.

Gerelateerde berichten...

X