Duizenden digitale bloemen bij oorlogsmonumenten

bloemen 4 en 5 mei digitale bloemen

De afgelopen dagen zijn duizenden digitale bloemen bij oorlogsmonumenten en gedenkstenen gelegd. Dat meldt de website 4en5mei.nl. Digitaal bloemen leggen is een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het comité wil mensen die niet fysiek naar een herdenking kunnen de gelegenheid geven om toch een boodschap achter te laten bij een monument naar keuze.

Vrijwel alle bloemenleggers bestellen een bloem op 4 of 5 mei. Vorig jaar ging het om ruim 5.500 digitale bloemen. Virtueel bloemen leggen is een idee uit de coronatijd, toen er geen fysieke herdenkingen met veel publiek mochten plaatsvinden. Vorig jaar konden mensen ook echte bloemen laten neerleggen bij 75 monumenten. Dat is dit jaar niet meer nodig, omdat herdenkingen weer gewoon toegankelijk zijn. Desondanks blijft het digitaal bloemen leggen dus populair.

Via de website van het comité kan een bloemenlegger kiezen uit een rode gerbera, een blauwe iris of een witte roos. Bezoekers kunnen eventueel een persoonlijke boodschap toevoegen. Op de site staan meer dan vierduizend oorlogsgedenktekens in heel Nederland op een rij. De bloemenlegger kan aangeven bij welk monument de virtuele bloem moet komen te liggen.

Lees ook:
  • Slachtofferhulp wil uitbreiding wetsvoorstel doxing
  • Van koploper tot achterblijver: zo kom je samen tot succesvolle IT adoptie

Gerelateerde berichten...

X