Eerste ICT Award Regio Foodvalley naar BFG Warehousing

Foodvalley ICT-prijs BFG Warehousing
Wageningen, 121023 Uitreiking innovatieprijzen Regio Foodvalley. Foto: Sjef Prins - APA Foto

Voor het eerst werd tijdens de Innovatieprijzen van FoodValley dit jaar ook de ICT Award Regio Foodvalley uitgereikt. De juryprijs ging naar BFG Warehousing uit Nijkerk. Zij bedachten een  ‘forecasting tool’ voor de fresh food-sector waarmee je voedselverspilling in de retail kunt terugdringen.

Zij ontvingen de award op 11 oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst op de WUR Campus in Wageningen tijdens de derde editie van de uitreiking van de prijzen.

“Met deze prijs kunnen we laten zien wat er allemaal mogelijk is, ” zeggen Rosa van Sas-Andriesen en Stefan van Dijk van BFG Warehousing. “Het gaat heel hard. Nu kunnen we al 40 procent verspilling voorkomen. Binnen drie jaar kan dat naar 90 procent. En verder. The sky is the limit”,.

De winnaar van de publieksprijs van de ICT Award Regio Foodvalley is Aryzon World uit Ede,. Hij ontwikkelen training en onderwijs voor uniek denkende mensen met labels als ADHD, ADD, dyslexie, autisme, hoogbegaafdheid en meer.

Innovatieprijs

Innovatie zit in het DNA van deze regio. Met slimme ideeën, onverwachte samenwerkingen en met een gezonde dosis pragmatisme werkt de regio aan de toekomst. De Innovatieprijs zet de mooiste innovaties én de ondernemers die ze ontwikkelden in de schijnwerpers.

De Innovatieprijs Regio Foodvalley is mede mogelijk door; FOV Regio Foodvalley, Rabobank, Regio Foodvalley, Living Lab Regio Foodvalley Circulair, ICT Valley, RCT Gelderland, Van Gent Autobedrijf, InnoConnect, Christelijke Hogeschool Ede, VNO-NCW Veluwevallei en Van Munster Media.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...