De ‘solid’ cloud is de hybrid multicloud

De ‘solid’ cloud is de hybrid multicloud

Er was een tijd dat men dacht dat alle gevirtualiseerde of gecontaineriseerde applicaties vanuit de public cloud compute- en storage-resources zou worden geleverd. Al snel ontstond bij de gebruiker en de technologie-industrie zelf echter de behoefte aan andere cloud-resources, wat onder meer geleid heeft tot de opkomst en verspreiding van de hybrid cloud.

Gecombineerde cloud-rekenkracht

Door een combinatie van public, private en hybrid cloud-resources te gebruiken, kunnen organisaties in iedere sector zichzelf effectief rationaliseren, optimaliseren en operationaliseren voor maximale groei en omzet. Bedrijven die daarnaast gebruik maken van hyperconverged infrastructure (HCI)-technologieën leggen een stevige basis die nodig is voor een uniforme ervaring, on-premises en in de public cloud. Dat wil zeggen: een uniforme hybrid cloud-ervaring.

Moderne, vooruitstrevende organisaties zullen de hybrid multicloud inzetten om de flexibiliteit te krijgen die aangeboden wordt door de verschillende cloud-leveranciers. Daarnaast kunnen zij genieten van de verschillende voordelen die deze clouds bieden op basis van hun native cloud-services, onder verschillende governance-beperkingen, met verschillende licenties en met verschillende factureringsopties voor consumptiemodellen. Door een hybrid multicloud-implementatie toe te passen, kunnen organisaties het hoogste potentiële niveau van portabiliteit en flexibiliteit behalen.

Ontwijk traditionele silo’s

Die portability is haalbaar door gebruik te maken van de softwaregedefinieerde kracht van een hypergeconvergeerde infrastructuur, die de drie traditionele silo’s van compute, opslag en networking wegneemt en alle bronnen onder één softwareparaplu brengt.

Zonder de simpliciteit van unified management die geboden wordt door HCI, is het voor cloud operation-teams veel lastiger en complexer om gedistribueerde computing-omgevingen te beheren en te draaien.

Core validaties voor een hybrid multicloud-wereld

Hoewel de voordelen van een hybrid multicloud-benadering gebaseerd zijn op de kracht van microprocessors en software-defined infrastructuur, vertalen deze zich rechtstreeks naar de constant veranderende wereld die vandaag de dag de norm is.

Organisaties kunnen de flexibiliteit van de hybrid multicloud onder andere benutten om nieuwe economische modellen te creëren die snel aangepast kunnen worden wanneer dat nodig is. Gebruikers zullen daarbij nieuwe manieren van werken ontdekken en vragen om passende applicatiefuncties en -diensten. De hybrid multicloud anticipeert hier echter al op en ziet dit gedrag daarom als onderdeel van een positieve cyclus van verbetering.

Meer dan alleen ‘de lichten aan houden’

De overstap naar de hybrid multicloud stelt IT-afdelingen binnen elke organisatie in staat om meer te doen dan alleen het licht aan te houden. Dit is dan ook het punt waarop IT’ers kunnen beginnen met het ontwikkelen van prototypen van Proof of Concept (PoC)-innovaties die echte toegevoegde waarde creëren.

Er zijn weinig one-size-fits-all-oplossingen in het bedrijfsleven, dus de overstap naar hybrid multicloud is een natuurlijke manier om de weg vrij te maken voor het omarmen van de flexibele voordelen van een hyperconverged infrastructuur voor maximale flexibiliteit.

Registreer nu voor Cloudscape op woensdag 16 juni

Wil je meer weten over de hybrid multicloud, zijn voordelen en toepassingen? Registreer je dan direct voor Cloudscape op 16 juni,

Auteur: Dom Poloniecki, Vice President & General Managers, Sales, Western Europe and Sub-Saharan Africa bij Nutanix