Hoe word je koploper in digitale infrastructuur?

Hoe word je koploper in digitale infrastructuur?

Koning & Hartman investeert in innovatie en jong talent

 

“Per week komt de gemiddelde Nederlander ons minimaal vijf keer tegen”, zegt Oswald Coene, CEO van technologiebedrijf Koning & Hartman, “al realiseert men zich dit meestal niet”. Als ontwerper, leverancier, implementator en beheerder van digitale infrastructuur is Koning & Hartman aanwezig in de hele backbone van de Nederlandse economie.

 

Of het nu gaat om luchthaven Schiphol, de Rotterdamse haven, de dealingrooms van de grote banken, de OK’s van onze grote ziekenhuizen, het openbaar vervoer of de openbare orde en veiligheid, Koning & Hartman helpt ervoor te zorgen dat onze nationale economie blijft draaien, 24 uur per etmaal, 7 dagen per week. Coene vertelt over de rijke historie van Koning & Hartman, die ruim honderd jaar geleden tijdens de industriële revolutie begon: “Als een van de weinigen zijn wij nog echt een puur Nederlands bedrijf, met typisch Nederlandse kernwaarden als: nuchterheid en betrouwbaarheid, in combinatie met intelligentie, technologische expertise en innovativiteit.”

 

Inspelen en meegaan

Met zo’n zevenhonderd medewerkers kan Koning & Hartman als privately owned dienstverlener de lijnen met zijn klanten kort houden, en de focus richten op de langere termijn. De klanten van Koning & Hartman zijn vooral middelgrote en grote organisaties in alle sectoren van de Nederlandse samenleving. De core business van Koning & Hartman – het vertalen van technologie in gerichte toepassingen, die bedrijven en organisaties verder helpen – is in de afgelopen eeuw niet veranderd. Wat wél en steeds sneller veranderde was de omgeving – techniek, economie – en daarmee de problematiek van de klanten. De kunst is momenteel om daar op in te spelen en mee te gaan met trends zoals smart industry, IoT, remote control en wireless mobility.

 

Hoe blijf je koploper?

Hoe lukt het Koning & Hartman om in control te blijven, ja zelfs voorop te lopen, terwijl de markt en technologie zo razendsnel veranderen? “Dat is simpel”, zegt Coene, “door innovatie te beschouwen als absolute topprioriteit en daarin te investeren, en door continu te investeren in het aantrekken en opleiden van jong talent. Op het dieptepunt van de crisis zijn wij in dat laatste juist extra gaan investeren. Om daarin succesvol te zijn, moet je veel inspanningen verrichten. Wij zijn daartoe bereid en het betaalt zich uiteindelijk uit.”

 

Koning & Hartman ontwerpt, levert, implementeert en beheert digitale infrastructuren, waardoor opdrachtgevers 24/7 veilig en supersnel kunnen functioneren. De nieuwe controlroom van luchthaven Schiphol werd door Koning & Hartman ontworpen en komt uiteindelijk langjarig in beheer. “Mede hierdoor wordt Schiphol een van de belangrijkste digitale airports ter wereld”, legt Coene uit. Evenzo faciliteert Koning & Hartman de draadloze communicatie en digitale infrastructuur in bijna alle grote Nederlandse banken, ziekenhuizen, telecombedrijven, industriële ondernemingen en in de Rotterdamse haven. Daarnaast is Koning & Hartman actief in tal van innovatieve projecten, bijvoorbeeld rond robotisering in samenwerking met onder meer de TU Delft en rond ‘predictive maintenance’ met Microsoft Azure.

 

Coene sluit zich van harte aan bij het Verkiezingsmanifest van Nederland ICT. “Met name op de terreinen van scholing en arbeidsmarkt en digitale infrastructuur is politieke actie een keiharde noodzaak.” Hij weet waar hij over spreekt, want Koning & Hartman is het levende bewijs dat hoge ambities ook echt waargemaakt kunnen worden.

www.koningenhartman.com