Perfecte brondata in 3 stappen

Perfecte brondata in 3 stappen

Volledige, uitgebreide en actuele brondata van materialen zijn de succesfactor in automatiserings-, digitaliserings- en ERP-migratieprojecten bij industriële bedrijven. Maar hoe bereik je dit? De specialisten van simus systems bieden projectmethodologie, software en basisregels die de gebruikelijke inspanningen voor het opschonen, structureren, aanvullen en classificeren aanzienlijk verminderen. De procedure is verdeeld in drie stappen

Stap 1: Analyseer de database

Om ervoor te zorgen dat de eerste stap niet de moeilijkste is, begint simus systems met het analyseren van een steekproef van de bestaande data in een voorbereidend project. Dit kan zijn in databases, ERP- en PDM-systemen. De data worden gesorteerd, verrijkt en opgeslagen in een database door de krachtige simus classmate software volgens vooraf gedefinieerde regels. De eerste resultaten worden gebruikt om de doelstellingen en kosten van master-datamanagement te bepalen.

Met de zoekmachine, classmate FINDER, kunnen bedrijven hun onderdeleninventaris optimaliseren, duplicaten vermijden en de zoekinspanning verminderen.

Stap 2: Regelgebaseerde optimalisatielussen

In de tweede stap wordt de hele database systematisch samengevat, verrijkt en gestructureerd met behulp van geïntegreerde, aanpasbare regelsets. Simus classmate vergelijkt bedrijfsdata met standaardklassen van standaard en ingekochte onderdelen en stelt indien nodig klassen voor het bedrijfsspecifieke productassortiment voor. De op regels gebaseerde toewijzing van datarecords levert snel correcte resultaten op.

Deze resultaten worden verder verfijnd in workshops met de relevante gespecialiseerde afdelingen. Met behulp van de zoekmachine classmate FINDER kunnen de projectdeelnemers de data filteren en bekijken om eventuele fouten, duplicaten of onnauwkeurigheden te herkennen. De basisregels worden vervolgens aangepast totdat een optimalisatielus alle gewenste resultaten oplevert.

Dankzij automatisering worden grote hoeveelheden materiaalbronnen snel en eenvoudig omgezet op een ERP-conforme manier en geïmporteerd via interfaces. Met deze methodologie en de best-practice regels, besparen gebruikers en dienstverleners tot 80 procent van de gebruikelijke inspanning.

simus

Stap 3: Zorg voor duurzame datakwaliteit

In de derde stap wordt de bereikte datakwaliteit gewaarborgd. Geautoriseerde medewerkers kunnen alle benodigde data snel en betrouwbaar vinden met de Classmate Finder. Dit vermindert de zoekinspanning en beschermt tegen duplicaten. Tevens bevordert het een bindend proces voor het aanmaken van materiaalbronnen. Flexibel definieerbare workflows automatiseren de regelconforme creatie van materiaalbronnen over afdelingsgrenzen heen. Efficiëntieverbeteringen komen voort uit een hoge mate van hergebruik van onderdelen, de standaardisatie van ingekochte onderdelen en lagere administratie- en opslagkosten.

Over simus systems

simus systems GmbH, opgericht in 2002 en gevestigd in Karlsruhe, is een van de marktleiders op het gebied van automatische classificatie van CAD-modellen, opschonen van big data, zoeken en vinden van bestaande data en automatisch calculeren met de productfamilie simus classmate. Het onafhankelijke bedrijf heeft ervaring met meer dan 400 succesvolle projecten in de machine- en installatiebouw, de automobielindustrie en de elektrotechniek. De simus classmate productfamilie integreert met toonaangevende 3D CAD- en PLM-oplossingen en ERP-systemen zoals SAP.
simus systems GmbH / +49 (0) 721 83 08 43-0 / info@simus-systems.com / www.simus-systems.com