12min Duurzaamheid

TBX event 2021 – De opvolger van de IT-vakbeurs Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo

TBX event 2021 – De opvolger van de IT-vakbeurs Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo

Komende 3 en 4 november vindt in de Utrechtse Jaarbeurs het meest complete IT-event van Nederland plaats: TBX. De mondvol van ‘Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo’ – zoals de vakbeurs tot voor kort heette – is getransformeerd naar het eigentijdse TBX. Die letters staan voor TECH. BUSINESS. ACCELERATE.

TBX komt voort uit het inzicht dat je met de juiste IT-oplossingen jouw businessvraagstukken oplost én je de digitale transformatie binnen jouw organisatie versnelt. Het is dé beurs waar tech en business samenkomen. Dankzij TECH ACCELEREER je jouw BUSINESS. De nieuwe vakbeurs van Jaarbeurs staat volledig in het teken van de digitale transformatie en innovatie. “We wilden het event transformeren en op basis van feedback zijn wij op de kruising van tech en business uitgekomen”, verduidelijkt conceptdeveloper Carolien van den Steen van Ommeren. Onder leiding van dagvoorzitter Jim Stolze treedt een keur aan keynote sprekers voor het voetlicht. Daartussen zitten namen als Mikko Hypponen, Danny Mekić, Nienke Bloem, Martijn Aslander en Melanie Rieback. Bezoekers worden tijdens deze twee tjokvolle dagen overladen met een flinke dosis inspiratie en informatie.

Thema’s en sessies

Tijdens TBX word je op de podia van de Digital Transformation Hubs geïnspireerd met interessante cases én een kijkje achter de schermen van interessante tech-innovaties. In sessies van 45 minuten nemen (internationale) tech- & businessexperts je mee in hun best practices en delen waardevolle learnings op het gebied van digitale transformatie. De belangrijkste onderwerpen zijn Digital Transformation & Innovation, Cyber Resilience, The Future of Work, Sustainable Tech & Customer Experience.
Bezoek voor het complete programma even onze website. Daar kun je je gratis registreren en je inschrijven voor de verschillende sessies.

Hybride event

Naast het fysieke TBX event in Utrecht kunnen bezoekers zich op 3 & 4 november ook online onderdompelen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT en inspiratiesessies. Ook zijn er vier intensieve en compacte masterclasses. Deze vormen een betaald en exclusief onderdeel van TBX. Per masterclass kunnen maximaal 30 deelnemers aanwezig zijn, dus schrijf je snel in.
Het programma van TBX is mede dankzij de adviesraad – een panel van IT-experts – van uitzonderlijk hoog niveau. Voorafgaand aan het evenement kwam de adviesraad meerdere keren bijeen om de kwaliteit van het programma zo hoog mogelijk te maken.

Future Lab

Direct bij binnenkomst kun je je laten inspireren in de wereld van Future Lab. Hier staan experiences en innovaties centraal in de vorm van showcases, demo’s en de pitch podia waar startups en scale-ups zichzelf presenteren. Natuurlijk is het inspiratief om te zien wat er mogelijk is, maar we willen op TBX juist laten zien hoe je deze technologie nu al kunt inzetten binnen jouw bedrijf. Ondergebracht in 7 thema’s treden in het Future Lab op het pitchpodium een aantal inspirerende sprekers op.

Matching

Tijdens de afgelopen unieke periode hebben veel bedrijven hun digitale transformatie versneld. Ineens was de ‘future of work’ een belangrijk thema en werd thuiswerken de norm. Ook de dreiging van cybercrime brengt tech binnen in de boardroom. Het is zo langzamerhand een gegeven dat tech de businesss ondersteunt bij prangende businessvraagstukken. TBX is bedoeld voor IT-professionals in de brede zin van die term. Er is voor elk wat wils, zodat de CIO en CISO evenals de beheerder een programma op maat kan volgen. Bovendien worden voor iedere deelnemer matches gerealiseerd. Wie via het communityplatform een profiel aanmaakt, wordt via AI gematcht zodat je voor het netwerken direct aan de juiste personen bent gekoppeld.

Het is evident dat IT-professionals het TBX event niet mogen missen. Niet alleen is dit het grootste IT-event van Nederland. In een tijdsbestek van slechts twee dagen vind je hier werkelijk alles wat je nodig hebt om de versnelling van de digitale transformatie binnen jouw bedrijf een boost te geven. En dat niet alleen vanuit een IT-invalshoek, maar ook vanuit het standpunt van de business. En dat alles met de beste sprekers, netwerken, innovaties, casestudies en meer.

tbx-logo

De TBX-dagen 3 en 4 november zitten barstensvol keynotes, pitches, demonstraties, masterclasses enzovoort. Om je een idee te geven van de hoge kwaliteit van al het gebodene, zetten we hieronder enkele van de bijeenkomsten en bezienswaardigheden uiteen. Het volledige programma kun je hier bekijken.

Dagvoorzitter

Schrijver en (tech)-ondernemer Jim Stolze is bepaald geen onbekende voor eventbezoekers. Nadat hij eerder een reclamebureau en een online marketingbureau oprichtte, richt hij zijn ondernemerspijlen momenteel op zijn bedrijf Aigency. Deze organisatie levert oplossingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) aan grote bedrijven. CNN besteedde aandacht aan zijn master thesis (executive MBA) over de relatie tussen internetgebruik, online communities en welzijn. Jim schreef diverse boeken waaronder ‘Hoe overleef ik mijn inbox’ (2009) en ‘Algoritmisering, wen er maar aan!’ Hij sprak op het wereldberoemde TED-Congres wat Jim inspireerde om TEDx in 2009 naar Amsterdam te halen. Jim is regelmatig te zien en te horen als ‘pep-talker’ op events over innovatie, technologie of ondernemerschap. Al deze ervaring en expertise neemt Jim mee naar het TBX main stage waar hij de keynotes en talkshows zal hosten.

Mikko Hypponen – Cyber resilience – Fighting online crime

Woensdag 3 november, 12:45 – 13:30 uur
Mikko Hypponen is een wereldwijde autoriteit op het gebied van computerbeveiliging en privacy-kwesties. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste cybersecurity-sprekers ter wereld. Sinds 1991 werkt hij bij F-Secure, een van de toonaangevende antivirusbedrijven ter wereld. Momenteel is hij daar Chief Research Officer en heeft hij zijn team door enkele van de grootste computervirusuitbraken in de geschiedenis geleid. In totaal doet hij al meer dan 25 jaar onderzoek naar cybercriminaliteit en trad hij ook op als adviseur van EUROPOL. Hij schreef over zijn onderzoek voor de New York Times, Wired en Scientific American en hij verschijnt regelmatig op internationale tv. Hij doceerde aan de universiteiten van Stanford, Oxford en Cambridge. Als populaire spreker op het gebied van cyberbeveiliging hield Mikko de afgelopen 20 jaar honderden lezingen in meer dan 40 landen.
Op TBX spreekt Mikko over hoe technologie de bron is geworden van onze conflicten en crises. Technologie vormt de oorlogen die we voeren. Cyber is een nieuw domein geworden waarin we onze oorlogen voeren: landoorlog, zeeoorlog, luchtoorlog, ruimteoorlog – en nu cyberspace-oorlog. Vandaag staan we aan het begin van de volgende wapenwedloop – niet alleen in de context van conflict en oorlog, maar ook in onze strijd tegen misdaad. Wat gaat er nu gebeuren?

Nienke Bloem – CX (Customer Experience)

Woensdag 3 november, 14:45 – 15:30 uur
Nienke Bloem CCXP CSP MBA wordt vaak de Customer Experience Guru genoemd. Zij inspireert wereldwijd haar publiek met best practices en bewezen methodologieën. Als CX-ondernemer is haar bedrijf de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Ze leidt een sprekersbusiness, een CX Gamebedrijf, is associate partner van een CX Consultancy firma en zij is de ‘go to’ voor CX trainingen. Je kunt gerust zeggen dat zij CX ademt. Haar CX Masterclasses krijgen vijfsterrenrecensies en helpen CX-managers en -teams op weg naar betere klantgerichtheid. Nienkes blogs – die zij onder meer voor CustomerFirst schrijft – worden goed gelezen en zij startte een CX YouTube-kanaal om klantervaringen over de hele wereld te kunnen delen. Ze heeft 20 jaar ervaring in strategische verandermanagementfuncties binnen de telecom-, reis-, financiële en IT-branche.
Op TBX vertelt Nienke wat customer experience management nu precies is en waar het de wereld van IT raakt. Na haar keynote begrijp je hoe je een goede klantbeleving organiseert en welke nieuwe trends er op dit vlak zijn. Nienke legt op empathische wijze de vinger op de zere plek en neemt je mee in een wereld die je allemaal kent als klant, maar waar menig leider of medewerker op de werkvloer weinig voeling mee heeft.

Melanie Rieback – Sustainable Infosec

Donderdag 4 november, 14:00 – 14:45 uur
Dr. Melanie Rieback is CEO/medeoprichter van Radically Open Security, ’s werelds eerste non-profit adviesbureau voor computerbeveiliging. Ze was universitair docent Computerwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) die RFID-beveiligingsonderzoek (RFID Virus en RFID Guardian) deed. Dit onderzoek kreeg wereldwijd aandacht in de pers en won verschillende prijzen. Melanie werkte als Senior Engineering Manager op XenClient bij Citrix, waar ze leidinggaf aan hun kantoor in Vancouver. Ze was ook de hoofdonderzoeker van het CSIRT bij ING Bank, waar ze de leiding had over hun Analysis Lab en het ING Core Threat Intelligence Project. In 2008 was ze medeoprichter van het Dutch Girl Geek Dinner.
Op TBX spreekt Melanie over hoe informatiebeveiliging, net als de grotere ICT-industrie, ondersteuning moet bieden aan duurzaamheid en moet bijdragen aan een betere wereld. Organisaties die op hun best zijn, kunnen open, transparant en niet-commercieel zijn. In deze presentatie deelt ze haar ervaringen bij Radically Open Security, reflecteert ze kritisch op de informatiebeveiligingsindustrie, en doet suggesties voor methoden om het ambacht cybersecurityprofessional in te zetten voor positieve verandering.

Future Lab – Moderator: Anic van Damme

Journalist en presentator Anic van Damme werkt voor bedrijven als Accenture, Philips & ABN AMRO. Voor National Geographic presenteert ze de documentaire ‘Waterstof, onze nieuwe energie?’ Ze was jarenlang het gezicht van programma’s als NOSop3 en Bright, het tech-platform van RTL. Haar podcast ‘Bestemming 2032’ over hoe onze wereld eruitziet in het jaar 2032, is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards.
Anic van Damme is een geboren verhalenverteller en doet dat het liefst over innovaties die onze wereld op z’n kop zetten. Haar enthousiasme voor technologie en de enorme potentie ervan geeft haar energie, die ze overbrengt op haar publiek.

Chuck Davis – Six Steps to Strong Cy-ber-se-cu-ri-ty

Woensdag 3 november, 11:30 – 12:15 uur, Digital Transformation Hub Theater
Chuck Davis – Senior Director of Cyber Security van Hikvision – is met ruim 25 jaar ervaring een veteraan op het gebied van cyberbeveiliging. Na zijn studie computerwetenschappen en informatietechnologie aan Penn State en de Universiteit van Phoenix, voltooide hij aan Norwich University zijn Master of Science in Computer Information Systems Security and Information Assurance. Vervolgens haalde hij op Harvard een certificaat in Cybersecurity: Managing Risk in the Information Age. Gedurende zijn carrière bekleedde Chuck bij verschillende bedrijven functies als Senior Director of Cybersecurity, Executive Security Architect, Manager of Global Cyberdefense en Global Security Operations Manager. Hij is een veelgevraagd spreker over cyberbeveiliging en geeft hij als adjunct hoogleraar computerwetenschappen aan de Universiteit van Denver mastercursussen in Ethical Hacking en Computer Forensics.
Op TBX bespreekt Chuck hoe vrijwel dagelijks nieuwe datalekken of cyberaanvallen de krantenkoppen halen. De wereld bevindt zich midden in een digitale transformatie. Een van de keerzijden daarvan is dat veel netwerken en systemen onvoldoende worden beheerd en beveiligd. Hij deelt enkele verhalen over beroemde cyberbeveiligingsincidenten en zet zes stappen uiteen die organisaties kunnen helpen hun onderneming beter te beveiligen en zich voor te bereiden op cyberaanvallen.

Daniel Gebler – Think. Dare. Do.

Woensdag 3 november 2021, 13:45 – 14:30 uur, Digital Transformation Hub theater
Daniel Gebler is CTO van Picnic. Deze snelst groeiende online supermarkt ter wereld maakt boodschappen doen voor iedereen eenvoudig, leuk en betaalbaar. Eerder was hij Director R&D van Fredhopper, verantwoordelijk voor de product- en technologieroadmap en leidde hij engineeringteams in Amsterdam en Sofia. Daniel heeft een doctoraat in computerwetenschappen en een MBA.
Op TBX biedt Daniel een kijkje in de technische keuken van Picnic. Wil je weten hoe ze deze hypergroei-startup van Impossible naar Inevitable hebben gebracht? Vraag je je af hoe technologie de toekomst van food en retail bepaalt? Vraag je je af hoe we steden slimmer, veiliger en schoner maken? In deze sessie laat Daniel zien hoe ze hun eigen retailplatform hebben gebouwd. Hij toont hoe de open architectuur van losjes gekoppelde microservices een vlekkeloze just-in-time supply chain-operatie mogelijk maakt. Ook laat hij zien hoe een groot aantal verbonden apparaten en alomtegenwoordige gegevens al hun innovaties en activiteiten voeden.

Martin de Ruiter & Maarten van der Jagt

Donderdag 4 november, 10:00 – 10:45 uur, Digital Transformation Hub theater
Deze sessie van Martin de Ruiter (Royal Flora Holland) en Maarten van der Jagt (Grexx) heeft als titel: ‘Middels digitalisering naar een vraaggestuurd ecosysteem in de sierteelt’. Digitalisering in de sierteeltsector brengt vele voordelen. Het zorgt voor een efficiëntere manier van werken door de hele keten heen en voor meer vraaggestuurd werken; vandaag besteld, morgenvroeg geoogst en geleverd. Dit geeft minder verspilling en is daarmee een stuk verser, sneller en duurzamer. Deze voordelen zorgen voor een hogere toegevoegde waarde voor de consument. En dat is waar het uiteindelijk om draait.
Het zwaartepunt van de ontwikkeling verschuift van techniek naar bedrijfsmatige en menselijke aspecten. Het benutten van de digitale mogelijkheden is evenzeer een kwestie van economische belangen en veranderingsbereidheid. Hoe neem je een gehele keten aan spelers met verschillende belangen mee in deze verandering? Welke toekomstige voordelen zijn er te behalen? En hoe realiseer je deze verandering zonder dat de dagelijkse processen eronder leiden? Aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de praktijk zullen de sprekers hierover vertellen.

Daan Keuper en Thijs Alkemade

Woensdag 3 november 2021, 11:30 – 12:15 uur, Digital Transformation Hub theater
Daan Keuper – hoofd research bij Computest – is verantwoordelijk voor het research lab Sector 7. Hij begon ooit met pentesten en heeft zich sindsdien gespecialiseerd in kwetsbaarheidsonderzoek, code-auditing, reverse engineering en exploit-ontwikkeling.
Thijs Alkemade – security researcher bij Computest – vond kwetsbaarheden in macOS- en iOS-besturingssystemen. Hij heeft een achtergrond in wiskunde en informatica, hij is zeer bedreven in cryptografie en de basis van programmeertalen. Daan en Thijs wonnen in april dit jaar de internationale Pwn2own hackwedstrijd door succesvol misbruik te maken van kwetsbaarheden in Zoom Messenger. De Computest-researchers hebben een PoC-exploit ontwikkeld waarmee externe code kan worden uitgevoerd op het Windows-systeem van Zoom-gebruikers.

Hun sessie op TBX heet: ‘De populairste software van de pandemie hacken: Zoom’. Ze nemen de luisteraars mee in hun avontuur van het overnemen van de computer van een andere Zoom-gebruiker. Hiermee hadden ze volledige toegang tot de computer van het slachtoffer. Thijs zal uitleggen wat de impact van deze kwetsbaarheid op grote organisaties had kunnen zijn bij kwaadwillig gebruik (bijvoorbeeld om ransomware te installeren) en hoe dit risico zoveel mogelijk kan worden beperkt. Maatregelen om aanvallers op bedrijfsnetwerken te detecteren ontbreken vaak, waardoor aanvallers via de computer van één medewerker eenvoudig toegang verkrijgen tot interne systemen. Wij moeten accepteren dat alle software die we gebruiken, kritieke kwetsbaarheden kunnen bevatten. Met dit in het achterhoofd moeten wij de juiste detectie en preventiemaatregelen toepassen.

Lees ook: