TBX nieuwe stijl

TBX nieuwe stijl

De tweede editie van TBX vindt begin november plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Hoewel de beurs pas voor de tweede keer in de startblokken staat, spreekt projectmanager Ruwan Berculo nu al van een nieuwe stijl. “Wij maken dit jaar een ferme aanzet om hét business-IT event neer te zetten.”

“Sinds 2021 is TBX een nieuw event in de markt, voortkomend uit een puur IT-event. Al geruime tijd is er een verschuiving gaande in de markt, waarbij tech niet langer sec het domein is van IT’ers. Dat gaat veel breder. En daar haken we op in.”

Andere content

Uiteraard heet de Tech-Business-eXperience niet voor niets zo. Volgens Berculo wint de beurs aan kracht wanneer het beslissers aantrekt die niet alleen voor ICT verantwoordelijk zijn, maar ook voor hun business. “De manager zonder tech-achtergrond die begrijpt – of in ieder geval wil begrijpen – wat de impact van tech is op hun bedrijf. Dat is waar TBX over gaat: de impact van ICT op de business. Om die beslissers te bereiken brengen we andere content en gebruiken we ook nog eens andere kanalen.”

De 8 TBX-thema’s

Het event besteedt aandacht aan de volgende acht thema’s:
Smart World
De wereld om ons heen wordt elke dag slimmer en slimmer. Denk aan slimme assistenten, smartphones, implantables en wearables, of aan autonoom rijden, robots en drones.
Datafactory
Zet dat enorme datameer nu eens om in slimme data en daarmee in slimmere producten en diensten. Kortom, laat data nu eens voor jou werken in plaats van andersom.
New Work
De wereld van werk verandert structureel met ‘vrijheid’ als sleutelwoord. Dit stelt nieuwe eisen aan de en werkplek en de samenwerking tussen telewerkers en kantoormedewerkers.
Green Tech
De IT-industrie laat een stevige CO2-voetafdruk achter. Dit is in de 21ste eeuw niet langer acceptabel. Food for thought over een duurzame levering van infrastructuur en diensten.
Web 3.0
Na Web 1.0 (consumeren van inhoud) en Web 2.0 (creëren van inhoud) laat de decentrale infrastructuur van Web 3.0 centralisatie, bewaking en uitbuitende reclame achter zich.
Deep Tech
Over technologieën die niet gericht zijn op eindgebruikersdiensten: AI, robotica, blockchain, geavanceerde materiaalwetenschap, fotonica en elektronica, biotech en kwantumcomputing.
IT Ethics
Technologie-ethiek wordt steeds belangrijker omdat nieuwe technologieën ons meer macht geven om te handelen.
Cyber Resilience
Hoe bescherm je jouw organisatie tegen cyberaanvallen en hoe snel kun je bedrijfsactiviteiten hervatten in geval van een succesvolle aanval?
Witregel toegevoegd
Berculo: “Deze onderwerpen presenteren we voor mensen die met name actief zijn in HR, marketing en IT. Zo zal een van de sprekers ingaan op hoe er binnen teams op een constructieve of destructieve manier wordt gecommuniceerd. Met algoritmes worden er uit e-mailverkeer situaties gefilterd die mogelijk tot problemen kunnen leiden. Zo kan tech ons helpen om zonder vooroordelen proactief problemen te signaleren.”

Mainstage en Fireside

Op het Mainstage zullen 15+ sprekers invulling geven aan de acht thema’s. “Zij zullen best practices presenteren over hoe tech voor de business kan werken”, vertelt Berculo. “Hun keynotes zullen laagdrempeliger zijn dan vorige jaren. Daarnaast nemen deze sprekers ook deel aan paneldiscussies en Fireside chats. Daarbij zal een interviewer de spreker uitnodigen dieper in te gaan op een thema. Dus niet alleen de inhoud maar ook het format waarin deze inhoud wordt gepresenteerd is nieuw. Het geheel is levendig en boeiend.”

Expertlounge en Masterclasses

Naast de sprekers worden er ruim 40 masterclasses gegeven. Bedrijven op de beurs maken via een klantcase duidelijk voor welke situaties of problemen hun product een oplossing biedt. “Partijen als CapGemini, IBM, HPE, RedHat en anderen begrijpen als geen ander dat business-georiënteerde communicatie steeds belangrijker wordt’, aldus Berculo.
“Ook bieden we samen met Computable een Expertlounge aan. Ieder dagdeel van de beurs – dag 1, ochtend en middag; dag 2, ochtend en middag – zijn er vier experts beschikbaar bij wie bezoekers vragen kunnen neerleggen. Iemand kan dan heel concreet even zijn of haar situatie toetsen aan een expert.”

Live vanaf de beursvloer

Extra dit jaar is dat ook BNR van de partij zal zijn. “BNR zendt op 2 en 3 november het programma ‘Zakendoen met’ live uit vanaf de beursvloer uit, van 12 tot half 3”, vertelt Berculo. “Dit is een waardevolle toevoeging op alle content die we bieden. Met deze editie maken we een ferme aanzet om hét business-IT event te worden.”

Lees ook: