Wat te doen met back-up-data?

Wat te doen met back-up-data?

Hergebruik van data is de mogelijkheid om bestaande data aan het werk te zetten, zodat zakelijke doelstellingen sneller en op een andere manier behaald kunnen worden. Zo bevatten back-ups een goudmijn aan informatie die maar ligt te wachten tot er gebruik van gemaakt wordt.

Back-up-data vormen een geweldige gegevensbron voor belangrijke testactiviteiten, zoals beveiligingstests en het testen van patches. Het is goed om deze back-up-data te benutten en ontwikkelaars en beheerders te voorzien van meerdere use cases met nieuwe productiegegevens, zodat ze flexibel kunnen werken en de kosten dalen. Dit maakt het mogelijk om applicaties sneller te implementeren, risico’s te verkleinen door nieuwe upgrades en patches te testen voordat ze worden uitgerold.

Mogelijkheden om te testen met back-up-data

De implementatie en het testen vanuit back-ups moet een eenvoudig proces zijn. Door een of meer virtuele machines vanuit back-ups, replica’s of opslagsnapshots te starten, wordt een geïsoleerde omgeving gecreëerd die volledig is afgesloten van de productie. Deze feature voor hergebruik van kritische data vormt de kern van een teststrategie.

Enkele tips met betrekking tot het testen van back-up-data:
• Doe geen concessies aan de kwaliteit van het testen
• Voer continue beveiligingsanalyses, forensische en kwetsbaarheidstests uit
• Versnel de ontwikkeling van software door patches, upgrades en nieuw ontwikkelde applicaties te testen met actuele gegevenssets

Back-up-data toegankelijk maken en cloud-based testen

Veel organisaties laten back-up-data als ongebruikte bron liggen, en dat terwijl deze gegevens met een paar klikken eenvoudig de weg kunnen vrijmaken naar geavanceerde gegevensanalyses en zakelijke informatie. Ook weten organisaties donders goed dat zij moeten testen. Dus wat houdt hen tegen als tijd en technologie geen beperking meer vormen?

Het ligt voor de hand om de kracht van de cloud te benutten voor het uitvoeren van reguliere tests met back-ups. Met behulp van belangrijke functies in speciale back-upsoftware kan niet alleen die kracht van de cloud benut worden voor het testen van back-up en herstel, maar kan men er ook op rekenen dat data veilig terechtkomen in de cloud en daar klaarliggen voor herstel.

Moderniseer uw back-ups vandaag nog en download deze speciale whitepaper!