Facebookberichten sorteren zonder algoritme

Facebookduim vastgehouden door echte hand consumentenbond claim

Facebookberichten kun je vanaf nu ook sorteren zonder het algoritme. Zo kun je in het vervolg ook kiezen voor weergave op chronoligische volgorde in plaats van de standaardweergave door het algoritme van het bedrijf. Dat meldde de techreus bekend in een blog.

De update functioneert tot nu toe alleen in de Android-app. Binnenkort volgt ook iOS. Het nieuwe beleid is doorgevoerd ondanks dat het bedrijf met gebruik van het standaard-algoritme zelf meer controle heeft over wat mensen te zien krijgen. Dat zorgt nu bijvoorbeeld dat gebruikers langer op het netwerk blijven en ze vaker advertenties zien.

Het bedrijf geeft vanaf nu ook een keuzemenu bij het reageren op berichten. Zo kunnen gebruikers kiezen wie hun commentaren kan zien. Ook hierbij volgt toepassing bij iOS later.

Chronologisch

De keuze voor een chronologische volgorde is overigens niet nieuw. De functie was er al, maar zat tot nu toe verstopt. De keuze voor dit filter zit vanaf nu bovenin de tijdlijn. Volgens het bedrijf is betere controle door gebruikers op wat ze zien en van wie dat komt nodig voor het behoud van vertrouwen van gebruikers in het netwerk.

Zo wordt de functie: waarom krijg ik dit te zien? uitgebreid. Van daaruit kan de gebruiker diverse keuzes maken. Het bedrijf zegt op die manier Facebookgebruikers meer controle te willen geven over wat ze zien en waarom dat zo is.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X