FlexPod, het Zwitserse zakmes onder de IT-infrastructuren

Voor ondersteuning van de niet aflatende groei-ambitie van Glencore Agriculture koos het bedrijf voor FlexPod van Proact. In de woorden van Michiel van Wageningen, IT-projectmanager bij Glencore Agriculture: “FlexPod is het Zwitserse zakmes onder de IT-infrastructuren en Proact helpt ons alles eruit te halen wat erin zit.”

Geen geringe prestatie als we bedenken dat de IT-infrastructuur in dit geval ondersteuning moet bieden aan de meer dan 35 wereldwijde locaties van het bedrijf.

Glencore Agriculture houdt zich op wereldwijde schaal bezig met de vervaardiging, verwerking en afzet van landbouwproducten. Om binnen hun markt een sterke concurrentiepositie te behouden, is een continue stroom van innovaties een vereiste. Dit vergt een infrastructuur met hoge betrouwbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit.

 

FlexPod

Van Wageningen vertelt dat Glencore Agriculture bij het uitschrijven van de RFP open stond voor alle technologieën. “Proact legde uit dat de verscheidenheid van workloads bepaalde eisen stelt aan de technologie. Daarom adviseerde zij FlexPod, een pre-gevalideerde datacenteroplossing, gebouwd op een infrastructuur van VMware, Cisco en NetApp.”

“Dit werd ook aangeboden door andere aanbieders, maar al snel werd duidelijk dat onze reeds bestaande jarenlange samenwerking de doorslag zou geven ten gunste van Proact. Zij gingen als enige in hun voorstel uit van groei.

 

Voordelen

De voordelen van deze FlexPod oplossing omvatten onder meer:

  • Eenvoudige schaalbaarheid om groei en ad hoc projecten op te kunnen vangen.
  • Vereenvoudigd beheer van de IT-infrastructuur.
  • Uitstekende en betrouwbare performance om sneller query’s te kunnen uitvoeren en zo sneller business reports te maken.

Download hier het volledige whitepaper met de technische ins en outs van FlexPod en de superbe dienstverlening van Proact.

Gerelateerde berichten...

X