FNV doet oproep aan Nokia om eerlijke loonsverhoging

radart maait door digiveld Unorganization

Medewerkers van Nokia in Hoofddorp roepen het techbedrijf op tot loonsverhoging en met een beter bod te komen. Samen met de FNV hebben zij een petitie opgesteld. Meer dan de helft van de circa driehonderd mensen bij de multinational heeft het intussen ondertekend.

De petitie van het personeel loopt nog enkele weken. Na de zomer worden de handtekeningen aangeboden aan de directie. De FNV wil dat de salarissen van de medewerkers meegroeien met de stijgende prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). Medewerkers moeten er daarnaast €100 bruto per maand bij krijgen. Ook eist de vakbond goede secundaire afspraken. Onderdeel daarvan is een thuiswerkvergoeding van €3 per dag.

Het gaat beter dankzij inzet medewerkers

Kim Baudewijns, bestuurder FNV ICT: “Het concern draait goed, maar wil zijn personeel daar niet van mee laten profiteren door een loonsverhoging. In de cao-onderhandelingen schermen ze met een collectieve loonsverhoging van 1%. Dat is veel te weinig en betekent een grote val in koopkracht voor de werknemers.”

Baudewijns: “Het bedrijf heeft het de afgelopen jaren financieel lastig gehad. Daarom zijn de medewerkers akkoord gegaan met lage salarisverhogingen. Inmiddels gaat het veel beter, mede dankzij de inzet van al deze mensen. Nokia heeft netto sales gedraaid van €22,2 miljard in 2021 en twee goede eerste kwartalen dit jaar. Het is niet meer dan normaal dat de werknemers hier iets van terugzien in plaats van dat ze erop achteruitgaan.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...