Gaat Twitter de 140 karakters schrappen?

Twitter logo

Het lijkt erop dat berichtendienst Twitter de zo kenmerkende limiet van 140 karakters voor tweets voor eind maart wil opheffen. Dat meldt techsite Re/Code op basis van een aantal anonieme bronnen. Twitter-oprichter Jack Dorsey lijkt het gerucht te ondersteunen met een uitgebrachte tweet waarin een duidelijke aanwijzing in die richting staat.

De limiet zou van de kenmerkende 140 karakters naar een maximum van 10.000 tekens gaan. Dat is net zoveel als dat van privéberichten. Toch is het de bedoeling dat de tijdlijnen van gebruikers er toch hetzelfde uit ziet. Van de langere berichten zou Twitter de eerste 140 karakters laten zien. Wie het hele bericht wil lezen kan dat via een uitvouwknop doen.

Een van de problemen is volgens de berichtendienst nog wel dat in een langer bericht meer spam kan voorkomen. Zo is het in een langer bericht mogelijk om meer mensen te noemen of links te plaatsen. Het ontwerp van die langere tweets zou ook nog niet klaar zijn.

Volgens Twitter topman Dorsey zal het gros van de berichten kort blijven. In zijn lange tweet schrijft hij dat het bedrijf lang heeft gekeken naar het gebruik van Twitter. “Mensen maken  tegenwoordig screenshots van tekst en tweeten dat. Als die tekst gewoon echte tekst zou zijn, heb je meer mogelijkheden. Dan kun je hem gewoon doorzoeken en highlights aanbrengen.”


Gerelateerde berichten...