Google koopt Belgische grond voor nieuw datacenter

datacenter digitale infrastructuur restwarmte datacenters datacenterbranche

Techreus Google heeft in het Belgische Henegouwen een stuk grond gekocht voor een eventueel nieuw datacenter. Dat maakte het bedrijf bekend.

Het terrein is 36 hectare groot en ligt in het industrieterrein Ecaussinnes van Feluy. Het bedrijf heeft nog geen concrete plannen op tafel gelegd maar wil de optie open houden om op die plek een nieuw datacenter te kunnen vestigen. De eventuele bouw lijkt af te hangen van de groei van clouddiensten van het bedrijf.

Meer grond

Google heeft sinds 2010 al een Belgisch datacentrum in de buurt van Bergen-Henegouwen. Dit was de eerste buiten de VS. Naast deze grond kocht het bedrijf vorig jaar ook al een stuk grond in Farciennes, in de buurt van Charleroi. Dat dient het zelfde doel als het nieuw aangekochte perceel in Henegouwen. Sinds 2007 investeerde het bedrijf bijna drie miljard euro in Belgische datacenters.

Vorige maand ging in het Green Energy Park in Zellik de eerste paal in de grond van een groen nieuw datacenter. België krijgt daarmee het eerste datacenter dat helemaal gebruikmaakt van groene energie.

De Belgische premier Alexander De Croo is blij met de nieuwe aankoop. Het zet België op de kaart als digitale pionier.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X