ING betaalapp Twyp gebruikt gegevens klant

De nieuwe betaalapp Twyp van ING moet overschrijven van geld makkelijker maken door te werken met telefoonnummer in plaats van BAN. Intussen staat wel in de bepalingen dat gegevens uit de app gebruikt zullen worden voor ‘promotionele doeleinden’. Zowel zakelijk als privé is dit iets om rekening mee te houden.

De naam van de app is een afkorting van The Way You Pay (Twyp). Hij is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS. De nieuwe gebruiker moet vervolgens eerst een bedrag overschrijven naar het Twyp-account via iDeal of creditcard. De werking van het systeem heeft iets weg van Bunq ofPayPal.

In ruil voor de gratis faciliteit moet de gebruiker wel akkoord gaan met de gebruikersvoorwaarden. En het is de moeite waard deze goed te lezen. Ze stellen namelijk dat het e-mailadres en de lijst contactpersonen met ING gedeeld worden. ING kan deze gegevens gebruiken voor ‘promotionele doeleinden’, zo stelt de bank in de kleine lettertjes.

Daarnaast ontvangt en gebruikt de bank ook gegevens over het gebruik van elke app en de transactiedata. ING wil daarmee bijvoorbeeld via de e-mail een aanbod doen voor een nieuwe of bestaande dienst en op die manier bijvoorbeeld klanten van andere banken lokken.

 

 

Gerelateerde berichten...