Innovatie-Route voor zorgtechnologie gehandicaptenzorg

rolstoelen gehandicaptenzorg

Een nieuwe Innovatie-Route ondersteunt bij succesvolle invoer van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Het is een online omgeving op het Kennisplein Gehandicaptensector. Betrokkenen, cliënten, naasten, cliëntvertegenwoordigers, begeleiders, projectleiders, verantwoordelijken voor ICT en management en bestuurders in de gehandicaptenzorg kunnen er terecht voor kennis en tools voor gebruik in de praktijk.

De Innovatie-Route is een resultaat van de aanpak en praktijkervaringen van 28 technologietrajecten in de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg (IIG). Het is een implementatiemodel van ZonMw, en kennis en diverse tools voor gebruik van technologie in de praktijk. Het traject krijgt aanvulling met ervaringen van gebruikers. Het moet de theorie en kennis doorvertalen naar bruikbaarheid in de praktijk.

Praktijkervaringen

Bij veel stappen in de Innovatie-Route zijn praktijkervaringen onderbouwd met onderzoek. Op die manier is het voor alle betrokkenen in de gehandicaptenzorg makkelijker om de juiste stappen te zetten voor het succesvol, dagelijks gebruik van technologie door cliënten en betrokkenen met de zorgorganisatie.

Betrokkenen bij het traject zijn behalve ZonMw ook Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning en Academy Het Dorp, advies- en onderzoeksorganisatie voor technologie in de langdurende zorg, in samenwerking met het ministerie van VWS.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...