Innovaties testen op TT-festival

TT Assen motorracer

Bezoekers en medewerkers van het TT-Festival kunnen op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni verschillende innovaties testen. De ondernemers hopen zo hun vindingen sneller naar een hoger niveau te kunnen tillen. Bezoekers kunnen via de TT Festival-app onder meer het programma en de interactieve plattegrond raadplegen.

Sinds 18 juni staat Assen ruim een week lang in het teken van ronkende motoren en muziek. Maar tijdens de TT Nachten van het TT-Festival, goed voor liefst 200.000 bezoekers, is er ook ruimte om innovatieve startups om hun prototypes te testen.

SimCPR – levensreddende reanimatiearmband

SimCPR werd afgelopen weekend nog verkozen tot beste startup van Drenthe tijdens de finale van Drentse Startup. Het bedrijf uit Roden heeft een polsband die hulpverleners helpt bij reanimeren. De polsband geeft precies aan met welk ritme de hulpverlener moet reanimeren en hoe diep je de borst daarbij moet indrukken.

Dit verbetert de kwaliteit van de hartmassage en geeft hulpverleners meer zelfvertrouwen. Niet onbelangrijk, want een mens van vlees en bloed reanimeren is uiteraard heel iets anders dan de pop die tijdens de EHBO-cursus voor je ligt. Tijdens het festival wordt de armband getest door de aanwezige EHBO’ers.

OmniDrones Security – een veiliger festival dankzij drones

Drones kunnen festival slimmer en veiliger maken. Hoe dat precies werkt? Vanuit de lucht kunnen ze veel toevoegen aan het al bestaande palet van camera’s op festivals.

Drones zijn flexibeler en mobieler inzetbaar. Stel, er gebeurt iets. Denk bijvoorbeeld aan een brand of een opstootje. Drones kunnen dan snel naar de situatie vliegen en direct de controleruimte van extra beeld voorzien. De ondernemers van OmniDrones Security willen ontdekken wat het publiek en de medewerkers ervaren wanneer er drones boven een gebouw vliegen.

FestiVR – een virtuele festivalbeleving op afstand

Tijdens de diverse lockdowns van de afgelopen jaren bleek dat je ook prima een concert of festival kunt volgen vanuit je eigen huis. Nu festivals ook weer fysiek te bezoeken zijn, is hier minder aandacht voor. Ten onrechte, dachten de ondernemers achter FestiVR. Er zijn tenslotte nog altijd veel mensen die niet zomaar naar een festival kunnen, bijvoorbeeld door mobiliteitsproblemen of een te grote afstand.

FestiVR van Indietopia wil ook deze mensen een kans geven om een festival bij te wonen. Dit doen zij door middel van 360 graden camera’s en VR technologie. Op TT Festival gaan zij testen of de apparatuur werkt binnen een wifi-omgeving. In ieder geval de TT NightRide, een optocht van meer dan 1.000 motoren dwars door het centrum van Assen, wordt gestreamd voor mensen die niet fysiek in de stad kunnen komen. Op 25 juni is FestiVR ook te vinden in de TT Laan.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X