Inschrijving Nederlandse Privacy Awards 2025 open

nederlanders Privacy First Privacy Awards

Eind januari 2025 (rond de Europese Dag van de Privacy) vindt weer de uitreiking plaats van de jaarlijkse Nederlandse Privacy Awards. Organisator stichting Privacy First nodigt kandidaten uit om zich aan te melden.

Ook sponsors en vrijwilligers zijn zeer welkom, net als suggesties voor potentiële prijswinnaars. De Nederlandse Privacy Awards zijn een initiatief van Privacy First samen met ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. De uitreikingen vinden plaats tijdens de Nationale Privacy Conferentie. Een professionele vakjury buigt zich over privacybewuste oplossingen en initiatieven van ondernemingen, overheden en andere organisaties die privacy en informatiebescherming hoog in het vaandel hebben.

De winnaars van 2024 waren Jet-Stream, Privacy Simulatie, Publiek Vervoer Groningen Drenthe en Oasys Now. Op de website van de Privacy Awards vindt u een overzicht van alle genomineerden en winnaars sinds 2018. Stuk voor stuk vormen zij bouwstenen voor een privacyvriendelijke samenleving.

Jury

De jury van de Privacy Awards bestaat uit onafhankelijke privacy-experts. Dat zijn Jaap van der Wel (juryvoorzitter), Mabel de Vries, Magdalena Magala, Rion Rijker, Sanne van de Velde, Koen Versmissen en Walter van Wijk. Deze jury nomineert inschrijvingen in de volgende categorieën:

  • Techniek
  • Techniek die pottenkijkers weert in plaats van faciliteert
  • Toepassing
  • Slimme, doordachte oplossingen voor het behoud van privacy bij het gebruik van persoonlijke gegevens
  • Bewustmaking
  • Een uitmuntend inzicht in het belang van privacybescherming bij beslissers, ontwerpers en uitvoerders.

Elk jaar is er ook een aanmoedigingsprijs. De inzendingen worden o.a. getoetst aan maatschappelijke impact, innovatief vermogen en zelfredzaamheid.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...