On Premise: voordelen en overwegingen

IT-professionals staan vaak voor de uitdagende taak om infrastructuurkeuzes te maken voor de organisatie waar zij voor werken, of dat nu in dienst in of als freelancer. De keuze tussen On Premise en Cloud is een van de beslissingen die gemaakt moet worden.

 On premise: korte samenvatting

Laten we beginnen met kort beschrijven wat on premise eigenlijk betekent. Bij on premise verwijzen we naar een IT-infrastructuur waarbij alles in eigen beheer wordt onderhouden en beheerd. We hebben het hier niet alleen over de opslag van bestanden, maar ook servers en applicaties. De servers en apparatuur bevinden zich dus fysiek op de locatie van het bedrijf, on premise.

 De voordelen van On Premise

De keuze voor on premise software kent enkele voordelen voor organisaties:

· Controle en beveiliging: On premise systemen bieden organisaties volledige controle over gegevens en de infrastructuur. Dit is essentieel voor bedrijven die te maken hebben met gevoelige informatie en strikte beveiligingseisen.
· Maatwerk: On premise oplossingen zijn vaak goed aan te passen aan specifieke behoefte die een organisatie kan hebben. Cloudoplossingen hebben vaak enkele beperkingen waardoor maatwerk niet in alle gevallen mogelijk is.
· Voorspelbare kosten: Ondanks dat de initiële kosten van on premise vaak hoger zijn, zijn de kosten vervolgens wel goed te voorspellen. Bij de keuze voor cloud kunnen de kosten, zeker op langere termijn, sneller variëren.

De nadelen van On Premise

Zoals de uitspraak in het Cruiffiaans leidt: “Elk voordeel heb zijn nadeel.” Dit geldt natuurlijk ook bij de keuze voor on premise:

· Dure implementatie: Een on premise infrastructuur vereist een flinke investering in hardware, software en meestal ook consultancy.
· Onderhoud: Bij on premise ben je als organisatie zelf aangewezen op het onderhoud van de infrastructuur. Dat betekent dat er resources besteed moeten worden hieraan. We bedoelen hiermee niet alleen de aanschaf van apparatuur en reparaties, maar ook mankracht, uren en software.
· Schaalbaarheid: On premise is niet de meest schaalbare oplossing. Wanneer je op of af wilt schalen komt hier veel tijd, planning en bovendien mogelijk verdere investeringen bij om de hoek kijken.

Kies voor een deskundig adviseur

Bij dergelijke complexe besluitvorming is het essentieel om de juiste partners aan te haken. Zo heeft Cloud360 uit het Brabantse Oosterhout een bewezen staat van dienst in zowel cloud- als on premise oplossingen. Zo kan het uitstekend organisaties helpen bij het maken van weloverwogen en geïnformeerde besluiten over IT-onderwerpen als deze. Het is belangrijk te kiezen voor een partner met diepgaande kennis en ervaring, maar ook benaderbaar is. Zo wordt er in samenwerking gestuurd naar op maat gemaakte adviezen en oplossingen. Iedere organisatie is immers uniek met eigen behoeften en wensen.

Or uw organisatie nu een voorkeur heeft voor de controle van On Premise of de flexibiliteit van de cloud, zorg dat u kiest voor een dienstverlener die garant staat voor een naadloze overgang een geoptimaliseerde IT-infrastructuur die bovendien kostenefficiënt is. Zo bent u als organisatie verzekerd van een toekomstbestendige oplossing zonder onnodig hoge kosten en kunt u zich focussen op uw kernactiviteiten.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...