Investeerdersconsortium steekt €49 miljoen in Fairphone

apps telefoon

Een internationaal investeerdersconsortium steekt €49 miljoen in het Nederlandse Fairphone. Het Nederlandse duurzame smartphonebedrijf kan de groei daarmee flink versnellen.

De investeerdersgroep staat onder leiding van Invest-NL en het ABN AMRO Sustainable Impact Fund. Ook de al bestaande aandeelhouder Quadia met haar Regenero Impact Fund doen mee. Het geld gaat ook naar de afwikkeling van bestaande leningen en een gedeeltelijk vertrek van de huidige aandeelhouders, maar vooral naar versterking van de merkpositionering.

Bij dat laatste hoort ook grotere inzet om bewustwording te creëren rondom eerlijkheid en duurzaamheid in de elektronica-industrie. Daarbij steekt het bedrijf de hand ook in eigen boezem. Met het geld gaat het bedrijf de integratie van eerlijke en gerecyclede materialen in de volledige productportefeuille verder aanjagen. Dat gebeurt bijvoorbeeld door uitbreiding van de waardeketenprogramma’s voor mijnbouw in Afrika en Zuid-Amerika en programma’s voor eerlijke lonen in Azië. Bovendien zal Fairphone investeren in productontwikkeling en verbeterde klantenservice.

Hanna Zwietering van het ABN AMRO Sustainable Impact Fund: “Fairphone is een voorloper in de duurzame elektronica-industrie. Het bedrijf heeft bewezen dat het hoogwaardige modulaire en eerlijke smartphones kan ontwikkelen in de meeste concurrerende markt. Consumenten houden van Fairphone vanwege de impact en de kwaliteit, in lijn met een groeiende trend naar bewust consumentengedrag. We zijn er trots op het bedrijf te ondersteunen in hun missie en de groei van Fairphone te versnellen om hun impact in de industrie verder te vergroten.”

Opweg naar een eerlijkere elektronica-industrie

Door een markt voor ethische elektronica te creëren, inspireert Fairphone volgens het investeerdersconsortium de hele elektronica-industrie om verantwoordelijker te handelen. Dit betekent een holistische benadering van eerlijkheid voor mens en planeet. Met elke verkochte telefoon laat Fairphone zien dat er vraag is naar ethische elektronica in combinatie met een winstgevend bedrijfsmodel.

Fairphone wint aan invloed in de sector om leveranciers en fabrikanten te motiveren om te blijven investeren in het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. Zoals de tevredenheid van werknemers en duurzame bedrijfspraktijken en om betere kansen te bieden aan de gemeenschappen die verbonden zijn met de productieketen.

Josep Segarra, Senior Investment Manager van Quadia, verklaart: “We zijn zeer verheugd om Fairphone verder te ondersteunen via deze belangrijke investering, samen met nieuwe missiegeoriënteerde mede-investeerders. Fairphone past perfect in onze visie op de duurzame elektronicasector, waarin we al bedrijven hebben ondersteund in de segmenten refurbished smartphones en huishoudelijke apparaten. We kijken ernaar uit om het unieke karakter van het bedrijf te blijven versterken en streven ernaar de groei van Fairphone te versnellen en tegelijkertijd waarde te creëren voor alle belanghebbenden en de missie op lange termijn te waarborgen.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X