Israëlische hackbedrijf Cellebrite: wij kunnen ook iOS 11 kraken

De Israëlische hackersgroep Cellebrite kan nu ook bij alle apparaten van iOS 5 tot en met  iOS 11 inbreken. Dat zeggen techanalisten van Forbes. De analisten baseren zich zowel op anonieme bronnen als een onlangs uitgebrachte brochure van het hackersbedrijf.

De bronnen stellen volgen Forbes dat Cellebrite klanten sinds februari in staat is alle iPhones en iPads niet alleen kan ontgrendelen, maar ook gegevens kan buitmaken. Dat kan nu ook met iOS 11.

 

Brochure

De zelfde bewering is ook te vinden in een pas uitgebrachte brochure van het Israëlische bedrijf. Volgens hen zijn de vaardigheden nieuw en pas de laatste maanden echt goed ontwikkeld.

Volgens Forbes is dit niet lang onopgemerkt gebleven. Zo heeft  de Amerikaanse overheid ze naar verluidt al gebruikt. Het zou daarbij gaan om een iPhone X die eigendom was van iemand die werd verdacht van wapenhandel. Hoe die toegang tot stand kwam en welke informatie precies is buitgemaakt is niet bekend.

 

FBI

Cellebrite is het zelfde bedrijf dat een paar jaar geleden werd ingehuurd door de Amerikaanse federale politie, de FBI. Het bedrijf moest een iPhone van de ‘San Bernardino shooter’ binnen zien te komen.

Dit gebeurde nadat Apple zelf de sommering van de FBI weigerde uit te voeren. Vervolgens klaagde de FBI Apple aan, maar liet nog voordat er uitspraak gedaan was, de aanklacht vallen. Volgens de Amerikaanse politie was het probleem al op een andere manier opgelost. De geruchten gaan dat de FBI Cellebrite daarvoor inhuurde. Dit is echter niet officieel bevestigd.

 

Gerelateerde berichten...

X